کد خبر: 59224
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
۰۸:۴۹ ۱۳ /۰۶/ ۱۴۰۳

واکنش به اظهارنظر علی آبادی: مردم ژاپن بجای کولر پنکه دارند

بحران قطعی برق و خاموشی‌ها، دیگر به جزء جدایی‌ناپذیر زندگی ساکنان ایران تبدیل شده است. گرچه بخش مهمی از این بحران مربوط به تولید و عرضه است، اما عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو دولت چهاردهم، در اولین مصاحبه رسمی خود در این سمت، از مردم خواست برای کاهش مصرف برق از پنکه استفاده کنند.

به گزارش برق نیوز، عباس علی‌آبادی که تا همین دو هفته پیش به عنوان وزیر صمت دولت سیزدهم اصلی‌ترین حامی واردات و تولید خودرو‌های برقی شناخته می‌شد، حالا در دولت چهاردهم و در قامت وزیر نیرو، مردم را حتی از استفاده کولر آبی و گازی هم منع می‌کند تا نشان دهد او هم به سیاق وزرای قبلی نیرو قصد دارد بحران خاموشی را در سمت تقاضا و مصرف ببیند و نه در سمت تولید و عرضه.

علی‌آبادی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد برای کاهش مصرف برق، به جای استفاده از وسایل سرمایشی پرمصرف می‌توان از پنکه استفاده کرد. 

او در واکنش به این صحبت که پنکه دیگر منسوخ شده است اظهار کرد در بسیاری از کشور‌ها همچون ژاپن همچنان از این سیستم استفاده می‌شود.

حال اینکه آیا ژاپنی‌ها واقعاً از پنکه استفاده می‌کنند و اصلاً چرا چنین کاری انجام می‌دهند نیاز به بررسی دیگری دارد. اما نکته روشن این است که قطعاً این کشور پیشرفته صرفاً به دلیل تغییر وسایل سرمایشی بحران انرژی را خنثی نکرده است. طبیعتاً مدیریت مسئولان نیز به رفاه شهروندان ژاپنی دامن زده است.

از سوی دیگر ممکن است اصلاً ژاپنی‌ها هیچ وسایلی برای سرمایش استفاده نکنند، آیا مردم شهر‌های گرمسیر ایران که در روز‌هایی دمای ۶۰ درجه را هم تجربه کرده‌اند باید خود را در گرما ذوب کنند؟

چه‌بسا با توجه به مدیریت وزارت نیرو طی سال‌های اخیر و قطع برق سراسری در گرم‌ترین ساعات فصل مردم شهر‌های مختلف این نوع ذوب شدن را حس کرده‌اند. در واقع در بیشتر ساعات پیک مردم برقی ندارند که حتی با پنکه خود را خنک نگه دارند.

همچنین این سوال پیش می‌آید که آیا وزیر جدید نیرو حاضر است برای شروع این فرهنگ، استفاده از پنکه را از خانه و دفتر کار خود آغاز کند؟ شاید اگر علی‌آبادی تنها یک روز از زیر باد کولر گازی خارج شود و استفاده از پنکه را در دمای بالای ۴۰ درجه تجربه کند، دیگر به مردم چنین پیشنهاد‌هایی ندهد.

ناتوانی از تامین برق خودرو‌های برقی

پس از اظهارات اخیر علی‌آبادی می‌توان به چرخش ۱۸۰ درجه‌ای دیدگاه او طی تنها دو هفته پی برد. او که تا همین دو هفته پیش وزیر صمت جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شد، بار‌ها درباره واردات خودرو‌های برقی سخن به میان آورد و در آخرین وعده خود، واردات ۱۴ هزار خودرو برقی را روی دوش دولت گذاشت. 

با توجه به سابقه حدود یک دهه‌ای علی‌آبادی در مپنا، احتمالاً او بهتر از هر شخصی راجع به انرژی‌بری و برق مورد نیاز خودرو‌های برقی آگاهی دارد؛ اما مشخص نیست چرا طی حدود دو سال حضورش در وزارت صمت همواره این موضوع را نادیده گرفت و بر تولید و واردات این گروه خودرو‌ها که هنوز زیزساختی ندارند تاکید کرد.

حال همان شخص در سمتی دیگر بحران را به حدی می‌بیند که مردم را از استفاده حتی کولر آبی منع می‌کند. چه‌بسا با ادامه این روند و شانه خالی کردن دولت‌ها از زیر بار پذیرش مدیریت تولید و عرضه برق، رفته‌رفته مردم را به استفاده از بادبزن دستی دعوت کنند.

از جمله اینکه ممکن است او در سمت جدید خود کل توانش را بر تامین برق خودرو‌هایی بگذارد که دو سال سعی در گسترش آنها در کشور داشت.

راهکار ناکارای مدیریت مصرف

راهکار‌های مدیریت مصرف همواره در کانون توجه مسئولان بوده است. در دولت سیزدهم همواره بر راهکار مدیریت مصرف به عنوان تنها راهکار ناترازی برق تاکید شد. طوری که وزارت نیرو با راه‌اندازی پویش «با انرژی»، قصد داشت مردم را به کاهش مصرف برق تشویق و ترغیب کند. مشترکان کم‌مصرف برق مشمول دریافت جوایزی، چون اینترنت رایگان یا شرکت در قرعه‌کشی خودرو می‌شدند تا دیگران نیز به کاهش مصرف برق ترغیب شوند!

وزارت نیرو که تنها متولی برق در کشور است، بدون توجه به بحران در زمینه کمبود برق، همواره این بحران را در دستور کار خود قرار داده است.

به نظر می‌رسد علی‌آبادی نیز تمایل به ارائه چنین راهکاری دارد. او که خود وزیر صمت دولت سیزدهم بود، تفاهم‌نامه‌های متعددی با وزارت نیرو منعقد کرد تا صنایع کوچک نیز توانایی تاسیس نیروگاه خودتامین داشته باشند که زیرساخت‌های این موضوع نیز آن‌طور که باید فراهم نشد و علناً این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار نگرفت. حال باید دید آیا علی آبادی که از سکانداری وزارت صمت به وزارت نیرو نائل شده، توانایی حل بحران کمبود برق را دارد؟

کمبود ۱۷ هزار مگاواتی برق

بنا بر گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، ناترازی برق در کشور ۱۷ هزار مگاوات است. این بدان معناست که تولید برق از مصرف آن عقب افتاده است. حال تنها متولی برق در کشور وزارت نیرو است. از این رو، وزیر نیرو و باقی افراد شاغل در این وزارتخانه باید برنامه جامع و دقیقی به منظور جبران این کمبود از طریق احداث نیروگاه‌های جدید، تعمیرات و افزایش بازدهی نیروگاه‌های قدیمی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر داشته باشند.

از سوی دیگر، دلیل مشکلاتی، چون پرمصرف بودن لوازم خانگی را می‌توان مستقیماً به دولت ربط داد. دولت با محدودیت واردات لوازم با تکنولوژی بالا، به اسم حمایت از تولید داخلی، لوازم پرمصرف را وارد خانه‌های مردم کرد و حال از آنها انتظار مدیریت مصرف با وجود چنین لوازمی دارد. توجه به جایگزینی این لوازم باید از طریق فراهم آوردن شرایط زیرساختی، از جمله کاهش ممنوعیت واردات و کاهش تورم، صورت بگیرد تا مردم قدرت خرید جایگزینی لوازم پرمصرف را داشته باشند.

باید دید آیا وزارت نیرو می‌تواند رویکرد خود را تغییر دهد و به این مشکلات زیرساختی توجه نشان دهد یا همچنان قرار است انگشت اتهام را به سمت مصرف‌کنندگان نشانه بگیرد و بی‌برقی در کشور را به مصرف‌کنندگان نسبت دهد.

 

منبع: تجارت نیوز

ارسال نظرات قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
=
captcha
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
مصرف سرانه برق هر ژاپنی بیش از دو برابر یک ایرانی است (متوسط 7500 کیلوواتساعت در ژاپن نسبت به 3500 کیلوواتساعت در ایران)
(در لینک زیر دقیق میشه مصرف انرژی هر کشوری به تفکیک نوع انرژی دید):
https://www.eia.gov/international/data/world

جناب علی آبادی، در مپنا افتاد دنبال تولید خودرو برقی و سیستمهای مربوطه مثل باتری و ایستگاه شارژ تا جای ایران خودرو سایپا رو در انحصار خودرو هم بگیرد. طی زمانی که وزیر صمت بود هم همه تلاششو کرد تا این محصولات افتضاح خودشونو (شما بخونید چینی) با رانت و از طریق حیات دولت بکنه تو پاچه سازمانها (شما بخونید مردم). این کارش همراه شد با خروج بخش خصوصی واقعی از این صنعت و ایجاد انحصار جدید و عقب افتادگی این صنعت.
الانم تکلیف مشخصه. ایشون یه زری زد برنامه داد و گفت میام سرمایه میارم برق توسعه میدم و رای آورد. حالا رسیده به پنکه!
در عجبم از خودمون که همچنان چشم به دستان این جیب برها دوختیم!
مهراب
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۷
جناب وزیر محترم ،مردم ژاپن بجز پنکه خیلی چیزهای دیگه هم دارن ! اولین اون مسوولانی دارن که از شدت کار و داشتن حس مسوولیت از خستگی زیاد گاهی بیهوش میشن ! ناترازی برق رو باید با ساخت نیروگاه ها (از هر نوع ) جبران کرد و بعداز ساخت و تامین انرژی کافی بعد به مردم توصیه کرد که کمتر مصرف کنن!
بعدم قیمت انرژی درایران ما خیلی پایینه ،پس باید نمایندگان محترم به فکر برداشتن سوبسید از قیمت انرژی کرد تا خود مردم مصرف رو مدیریت کنن
توانیری دلسوز
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۹
نه تنها ذره ایی علاقه به علی آبادی ندارم و حتی خوشمم نمیاد ازیشون ..ولی درین مورد حق با ایشونه با پنکه ۵۰ درصد طول روز یا طول شب رو میشه سر کرد و حدودا ۶ الی ۸ هزار مگاوات در ساعت صرفه جویی کرد..
ناشناس
به نظر من با باد بزن بهتره هم عضلات دست شما قوی میشه هم کالری می سوزونی. البته با این گرانی گوشت مواد خوراکی انرژی باد زدن هم کلی خرج رو دست ملت میزاره
بهمن
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
پیشنهاد ما بادبزن خخخخخخخخخخخخخخخخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳
بیشترین دمای هوای ژاپن ۳۱ درجه در طول ساله . به عبارتی شبیه هوای استان اردبیل شاید هم سردتر . خوب معلومه که پنکه نه تنها جواب میده .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۰
ایشونم جای وزارت بره علی آباد بادبزن بسازه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۸
واقعا که!!!! یعنی وزیر این مملکت انقد نمیفهمه که ایران را با ژاپن مقایسه میکنه!
نفهمی هم حدی داره
ناشناس
کار وزندگی کردن ژاپنی میخواهید ولی حقوق افغانی میدهید
ناشناس
مثل ژاپن کشور را اداره کنید تا ژاپن شوید نه مثل بوگینافاسو اداره کنید وبخواهید زاپن شوید
t.bagvelll
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۹
تو برق مفت به عراق پاکستان نده قطعی برق نیس
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۸
آقای وزیر ژاپنی ها در هر کاری راندمان بالایی دارند ، بحث پنکه و کولر و یخچال نیست در کشور ما در تمام بخشها تلفات وجود دارد که برق یارانه ای را بشدت هدر می دهد و خیالیش هم نیست .
لطفا جلوی این را بگیرید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۸
آقای وزیر ژاپنی ها در هر کاری راندمان بالایی دارند ، بحث پنکه و کولر و یخچال نیست در کشور ما در تمام بخشها تلفات وجود دارد که برق یارانه ای را بشدت هدر می دهد و خیالیش هم نیست .
لطفا جلوی این را بگیرید
من
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۹
عقل نداره راحته!
آدم شناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۰
واقعا خجالت نمی کشن از این چرت و پرت گفتنا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲
همه چیز ایران مثل ژاپن شود بخدا از بادبزن استفاده میکنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲
همه چیز ایران مثل ژاپن شود بخدا از بادبزن استفاده میکنیم
ژاپن
United States of America
۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۴
بله همینطوره برند معروف ابارای ژاپن هم چیلر نیست پنکه است!!!