کشورهایی با بیشترین میزان تولید سوخت زیستی جهان
به گزارش برق نیوز، طبق سناریوی انتشارات صفر خالص آژانس بینالمللی انرژی تا سال ۲۰۵۰ (NZE)، رشد سریعی در استفاده از انرژی زیستی تا سال ۲۰۳۰ انتظار میرود. از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲، استفاده از انرژی زیستی مدرن حدود سه درصد در سال افزایش یافته است و مستلزم افزایش هشت درصدی استقرار در سال از ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۰ است تا در مسیر رسیدن به اهداف انتشار صفر باشد.
این گزارش همچنین به تلاشهای کشورها برای انتقال به انرژی زیستی اشاره میکند. به عنوان مثال، در سال ۲۰۲۲، ایالات متحده اعلام کرد که بر اساس قانون کاهش تورم، زنجیره ارزش انرژی زیستی خود را تقویت خواهد کرد. در ماه مه ۲۰۲۲، وزارت انرژی این کشور جوایز نزدیک به ۱۷۸ میلیون دلار را برای تحقیقات نوآورانه پیشرفته در مواد زیستی، محصولات زیستی و بیوتکنولوژی اعلام کرد. اداره توسعه اقتصادی آمریکا نیز از سرمایهگذاری بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای تقویت اقتصاد زیستی این کشور خبر داد. به طور مشابه، اتحادیه اروپا با تقویت معیارهای پایداری استفاده از زیستتوده برای تولید انرژی در مارس ۲۰۲۳، تحت توافق موقت با شورا و پارلمان برای بهروزرسانی دستورالعمل انرژیهای تجدیدپذیر (RED III) موافقت کرد. در سال ۲۰۲۲، همچنین هدفی را برای رسیدن به ۳۶ میلیارد متر مکعب تولید سالانه بیومتان تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با تولید ۳.۵ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۲۲ تعیین کرد.
کشورها در حال تلاش برای بهبود ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر خود هستند. به عنوان مثال، در ۱۸ ژانویه، رویترز گزارش داد که اندونزی، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انرژی زیستتوده، متعهد شده است که مصرف انرژی زیستتوده خود را در سال ۲۰۲۴ سه برابر کند و به ۲.۸۳ میلیون تن برسد. در سال ۲۰۲۳، این کشور در مجموع ۹۹۱ هزار تن انرژی تولید شده از زیستتوده مصرف کرده است. اندونزی یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده زغال سنگ در جهان است که تولید سوخت فسیلی آن ۶۷ درصد از کل تولید برق در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده است. به دلیل انتشار کربن بالا، این کشور یکی از مناطقی است که بیشترین آلودگی را در جهان تولید میکند. بیش از ۳۰ درصد از زیستتودهای که اندونزی برای تولید زیستتوده خود استفاده میکند از خاک اره به دست میآید و منابع دیگر از جمله خرده چوب، پوسته برنج و ضایعات هسته خرما بقیه این میزان را تأمین میکنند.
انتظار میرود سهم انرژی زیستی تا سال ۲۰۳۰ افزایش یابد و به اهداف NZE برسد. پیشبینی میشود در میان کاربردهای آن، سوختهایی مانند نفت سفید بیوجت سهمی معادل ۱۰ درصد از کل تقاضای سوخت هواپیما را تا سال ۲۰۳۰ داشته باشند.
استارتپی که نسل بعدی سوختهای زیستی را هدایت میکند
Terragia Biofuel یک استارتاپ پیشرو در فناوری است که هدف آن هدایت رشد سوختهای زیستی است. با استفاده از باکتریهای گرمادوست مهندسیشده، زیستتوده سلولزی را به اتانول و سایر محصولات تبدیل میکند و با اجتناب از تکنیکهای تولید مرسوم پرهزینه، تولید سوختهای زیستی مقرونبهصرفه و پایدار را ارائه میدهد. این پردازش زیستی تلفیقی یک مرحلهای را اتخاذ میکند و به جای راهکارهای ترموشیمیایی، از اختلالات مکانیکی طی تخمیر استفاده میکند.
شرکتهای مادر در صنعت انرژی زیستی
بعضی از بازیگران اصلی در صنعت انرژی زیستی عبارتند از Drax Group plc (OTC:DRXGY)، Fortum Oyj (OTC:FOJCY) و Babcock & Wilcox Enterprises, Inc. (NYSE:BW).
Drax Group plc (OTC:DRXGY) یک شرکت پیشرو در تولید انرژی تجدیدپذیر در بریتانیا است. این شرکت در بخشهای مختلف تجاری از جمله تولید گندله، تولید، توان توزیع و ارائه خدمات برق مشغول است. این شرکت دارای یک کارخانه پردازش لجن به نام کارخانه سوخت Daldowie است که لجن را به پلتهای سوخت خشک با بوی کم تبدیل میکند. در ۱۶ ژانویه، Drax Group plc اعلام کرد که دولت بریتانیا توسعه بیوانرژی با فناوری جذب و ذخیره کربن (BEECS) را در نیروگاه Drax تأیید کرده است. این فناوری به طور بالقوه سالانه ۸ میلیون تن دیاکسیدکربن را از طریق تولید انرژی زیستتوده حذف میکند. این نیروگاه دارای چهار واحد تولید بیومس است که مسئول تولید نزدیک به چهار درصد برق کشور و ۹ درصد از انرژیهای برق تجدیدپذیر است.
فورتوم اویج (OTC:FOJCY) یک شرکت خدمات برق است که در عملیات تولید و نیروگاههای تولید همزمان فعالیت دارد و راهحلهای شهری پایدار را ارائه میکند که شامل خدمات تبدیل زباله به انرژی است. مجموعه محصولات مبتنی بر زیستی آن، Bio۲X از انتقال از سوختهای فسیلی به منابع زیستی تجدید پذیر پشتیبانی میکند. فورتوم اویج از زیستتوده کماستفاده برای تولید مواد خام با ارزش بالا استفاده میکند. پالایشگاههای زیستی نسل دوم آن (۲G) از مواد اولیه لیگنوسلولزی به عنوان ماده خام استفاده میکنند و مواد اولیه لیگنوسلولزی غیر چوبی مانند کاه و بامبو را به مواد خام مفید برای صنایع تبدیل میکنند. این پالایشگاه زیستی سالانه ۲۰۰ کیلوتن بامبو را برای تولید بیواتانول برای بازارهای سوخت هند استفاده خواهد کرد.
شرکت Babcock & Wilcox Enterprises (NYSE:BW) یک سازمان راهحلهای کنترل انتشار انرژی و انرژی تجدیدپذیر است. بخش انرژیهای تجدیدپذیر آن فناوریهایی را ارائه میکند که زبالههای سوختهای زمینی را برای تولید برق، جایگزین سوختهای فسیلی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای تبدیل میکند. فناوری تولید هیدروژن آن، BrightLoop، زیستتوده و سوخت را به هیدروژن تبدیل میکند. همچنین فناوریهایی را برای تولید برق از طریق تبدیل زباله به انرژی فراهم میکند. فناوری زیستتوده آن، OxyBright، تبدیل زیستتوده به انرژی را برای صنایع مختلف فراهم میکند. فناوریها و خدمات زیستتوده آن شامل رنده ارتعاشی خنکشده با آب برای احتراق زیستتوده، فناوریهای پیشتصفیه، فناوری دیگ بخار BFB با سوخت زیستتوده و استخراج خاکستر است.
در ادامه نگاهی به ۱۵ کشوری میاندازیم که بیشترین انرژی زیستتوده را در جهان تولید میکنند. برای جمعآوری فهرست ۱۰ کشوری که بیشترین انرژی زیستتوده را در جهان تولید میکنند، از گزارش آمار انرژیهای تجدیدپذیر ۲۰۲۳ توسط آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر استفاده شده است که تحلیلهای تا سال ۲۰۲۱ را مورد بررسی قرار داده است.
۱۰. اندونزی
تولید انرژی زیستی: ۱۴ هزار و ۹۷۱ گیگاوات ساعت
۹. ایتالیا
تولید انرژی زیستی: ۱۹ هزار و ۰۷۱ گیگاوات ساعت
۸. تایلند
تولید انرژی زیستی: ۲۲ هزار و ۱۳۵ گیگاوات ساعت
۷. هند
تولید انرژی زیستی: ۲۳ هزار و ۳۱۱ گیگاوات ساعت
۶. ژاپن
تولید انرژی زیستی: ۳۴ هزار و ۱۷۲ گیگاوات ساعت
۵. انگلستان
تولید انرژی زیستی: ۳۸ هزار و گیگاوات ساعت
۴. آلمان
تولید انرژی زیستی: ۴۶ هزار و ۹۱۱ گیگاوات ساعت
۳. برزیل
تولید انرژی زیستی: ۵۵ هزار و ۸۰۱ گیگاوات ساعت
۲. ایالات متحده آمریکا
تولید انرژی زیستی: ۵۹ هزار و ۵۸۱ گیگاوات ساعت
۱. چین
تولید انرژی زیستی: ۱۲۱ هزار و ۱۱۱ گیگاوات ساعت
منبع: ایمنا
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.