بازگشت دوباره خاموشیها در ایران اینبار در آبان/ مازوت سوزی در کوتاه مدت غیرقابل اجتناب است
سرویس صنعت برق نیوز: تابستان با اینکه پیک برق شبکه به مراتب بیشتر از امروز بود، اما با اعمال خاموشیها به صنایع و بخش کشاورزی، شرایط بحرانی برق کتمان شد و محرابیان ترجیح داد بجای حل مشکل برق به صورت تصنعی خاموشیها را از یک حوزه به حوزه دیگر منتقل کند. همین موضوع باعث خسارت چند میلیارد دلاری به صنایع و تولید ملی شد و یکی از عامل مهم در ایجاد تورم افسارگسیخته در سالهای گذشته ایران بوده است.
بر همین اساس به وزارت نیرو دستور داده شده است تا برنامه خاموشیها را بر اساس میزان کمبود برق در کشور تهیه و بر اساس میزان مصرف هر منطقه اعلام نماید. البته به نظر میرسد خاموشیها در پایتخت از این امر مستثنی شده ولی خیلی از شهرستانهای ایران دچار خاموشی شده باشند. بر همین اساس امروز تعدادی از شرکتهای توزیع نیروی برق در سراسر کشور برنامه زمانبندی خاموشیها را منتشر کردند.
۱۴ نیروگاه حرارتی ایران سوخت مازوت مصرف کردند تا بتوانند پاسخگوی مصرف برق این ماههای سال باشند. در این سه نیروگاهی که نسبت به مازون سوزی آنها بیشترین اعتراض شده بود خاموش شدند تا به قول سخنگوی دولت سلامت مردم را بخطر نیاندازند.
بنظر نمیرسد این رویه ادامه پیدا کند چراکه سال گذشته نیز برخی از نیروگاهها مثل شهید منتظری اصفهان را بدلیل استفاده از مازوت پلمب کردند ولی بعد از افزایش مصرف برق و انجار خط لوله گاز، همانهایی که دستور پلمب داده بودند امدند و خواهش کردند تا دوباره این نیروگاه وارد مدار شود چراکه نمیتوانستند اولا بخش عمدهای از روز را خاموشی دهند ثانیا خطر بلک اوت قوت میگرفت و هزینههای بیشتری برای کشور ایجاد میکرد.
تصمیم احساسی خاموشی سه نیروگاه با یکی دو ساعت خاموشی در روز به پایان نخواهد رسید و با شدت گرفتن سرما میزان مصرف برق افزایش بیشتری خواهد یافت. بنظر میرسد تا یکماه آینده در صورت تدام این شرایط خاموشیها فقط در بخش خانگی به بیش از ۴ ساعت در روز میرسد و ناترازی بیش از ۲۰ هزار مگاواتی در فصل زمستان دوباره موجب خاموشی صنایع و بخش خانگی بصورت همزمان خواهد شد.
سه سال است دولت با وعدههای سرخرمن شرایط احداث نیروگاههای تجدیدپذیر را به تعویق انداخته است. سه سال است قرار است ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی بر اساس ماده ۱۲ در کشور احداث شود، اما بدلیل عدم تضمین در پرداخت هزینههای برق تضمینی خریداری شده، کمتر از ۱۰۰ مگاوات آن به احداث شده یا در حال ساخت است. از ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی ماده ۱۲ که قرار بود با وام صندوق توسعه ملی احداث گردد حتی یک وات هنوز شروع به ساخت نشده و از ۲۷۵۰ مگاوات نیروگاه انشعابی ۵ کیلوواتی کمتر از ۵۰ مگاوات در حال ساخت است.
علی آبادی در حالی وعده احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در طی یک سال را میدهد که به خوبی میداند نه زیرساختهای حمل و نقل و نه حتی شرایط فنی شبکه امکان انجام این مهم را میدهد. پاکستان در همسایگی ما توانست در یک سال به چنین رکرودی برسد، اما بنظر نمیرسد در ایران ارادهای برای انجام این مهم وجود داشته باشد که اگر داشت حداقل برای ۴۵۰۰ مگاوات نیرو خورشیدی ویژه در سال گذشته برنامه ریزی میشد.
قیمت تمام شده هزینه احداث هر مگاوات نیروگاه خورشیدی به کمتر از ۳۰۰ هزار دلار رسیده است و با شرایط کمبود گاز در کشور، مشکلات توسعه شبکه و ظرفت کم انتقال و توزریع، بحران بی ابی، تلفات بالای شبکه و آلاینده بودن نیروهای حرارتی، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر به ویژه خورشیدی تنها گزینه دولت برای نجات مردم ایران از خاموشیهاست. با تقویت تابلوسبز بورس و امکان فروش برق نیروگاههای مقیاس کوچک در تابلو آزاد، مشارکت بخش خصوصی را تضمین کنید.
پس صرف اتکا بر واحدهای تجديد پذیر برای جبران کمبود سوخت نیروگاهها به لحاظ فنی امکانپذیر نیست.
آخه این چه راهکاری دادی .
چرا نباید چکی شوید وهزینه بپردازید؟درحالی که برای دیگران هزینه ایجاد میکنید!
امید وارم به اندازه پهن خاصیت داشته باشید
اکنون یک نفرنبوده که شفاف نتایج
مطالعات جایکا
م
همچنین شرکت کنترل کیفیت هوای تهران
مبنی بر نقش ناچیز نیروگاهها در آلودگی کلان شهرها (ونقش پررنگ (بیش از 85%) وسائل نقلیه در آلودگی کلان شهرها)
را ارائه دهد
واز تصویب حرکتهای ظاهری که نتایج نامناسبی برای کشور و صنعت برق دارد
جلوگیری کند.
به لطف پایداری چی های بی سواد باندباز تشنه قدرت
و
چاپنده امکانات ومناصب بغیر استحقاق
سه سال است دولت با وعدههای سرخرمن....
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.