آخرین اخبار پربازدیدترین ها
کد خبر: 62644
تعداد نظرات: ۱ نظر
۱۱:۴۲ ۰۷ /۰۳/ ۱۴۰۴

نمایی کلی از سبک زندگی مبتنی بر صرفه‌جویی در آلمان

بر اساس داده‌های جهانی کشور آلمان بالاترین تعرفه برق خانگی را در میان کشور‌های دنیا داراست، مسئله‌ای که سبب شده تا شهروندان این کشور اروپایی توجه ویژه‌ای به روش‌های مدیریت و کاهش مصرف برق خود داشته باشند.

به گزارش برق نیوز، در پی تنش‌های سیاسی میان روسیه و کشور‌های اروپایی و بحران گسترده تامین انرژی در اروپا، نرخ برق در آلمان به رکورد‌های بی‌سابقه‌ای رسید و هر مگاوات ساعت برق با قیمت ۸۵۰ یورو معامله شد. قیمتی که آلمان را به گران‌ترین کشور دنیا در حوزه انرژی خانگی تبدیل کرد و این وضعیت همچنان در این کشور پابرجاست.

در حقیقت این افزایش شدید قیمت در کنار تداوم برنامه‌های آلمان برای گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر باعث شده است قیمت برق همچنان بالا باقی بماند.

بنابر داده‌های آماری منتشرشده در وب‌سایت «statista.com»، پایین‌ترین نرخ برق خانگی در آلمان معادل ۰.۳۴ دلار به ازای هر کیلووات ساعت است که نسبت به نرخ مشابه در آمریکا، یعنی ۰.۱۶ دلار، بیش از دو برابر است.

به‌عبارتی تعرفه برق برای خانوار‌های آلمانی چیزی حدود ۱۷۰ برابر بیشتر از حداقل تعرفه برق خانگی در ایران است. این اختلاف فاحش قیمت، بسیاری از شهروندان آلمانی را با چالش پرداخت قبوض برق مواجه کرده و آنان را به سمت راهکار‌های مصرف هوشمندانه سوق داده است.

جست‌وجو در منابع انگلیسی‌زبان درباره راه‌های مدیریت مصرف برق در آلمان نشان می‌دهد که صرفه‌جویی در مصرف انرژی، نه‌تن‌ها به‌عنوان یک دغدغه اقتصادی بلکه به‌عنوان یک وظیفه محیط‌زیستی نیز در میان مردم این کشور نهادینه شده است.

وب‌سایت تخصصی «nomadandinlove.com» که در حوزه مشاوره اقتصادی فعالیت دارد، مجموعه‌ای از پیشنهادات کاربردی برای کاهش مصرف برق ارائه کرده که می‌تواند نمایی کلی از سبک زندگی مبتنی بر صرفه‌جویی در آلمان را ارائه دهد.

نخستین توصیه این وب‌سایت، توجه به میزان مصرف ماهانه برق است. در آلمان محاسبه هزینه برق به‌صورت تخمینی انجام می‌شود، بنابراین ثبت و بررسی منظم مصرف ماهانه، به خانواده‌ها کمک می‌کند تا از تجاوز به سقف مصرف تعریف‌شده جلوگیری کنند و مشمول تعرفه‌های بالاتر نشوند. ثبت مصرف ماهانه برق نه‌تن‌ها منجر به صرفه‌جویی در طول سال می‌شود بلکه در تعیین بسته مصرفی سال بعد با هزینه کمتر نیز مؤثر است.

راهکار دیگر تنظیم قرارداد‌های انرژی به‌صورت ماهانه به‌جای سالانه است. در حالت عادی، شهروندان بر اساس مصرف سال گذشته، هزینه سال جدید را از پیش پرداخت می‌کنند، اما در صورت غیبت در خانه یا سفر، این هزینه همچنان پابرجاست. در نتیجه تنظیم قرارداد‌های ماهانه، انعطاف بیشتری در پرداخت هزینه فراهم می‌آورد.

استفاده از پریز‌ها و دوشاخه‌های هوشمند نیز از جمله روش‌هایی است که در کاهش مصرف برق مؤثر واقع می‌شود. قطع جریان برق از لوازم برقی بلااستفاده، می‌تواند تا ۵۰۰ کیلووات ساعت در سال صرفه‌جویی ایجاد کند که معادل حدود ۱۸۵ یورو است. این پریز‌ها قابلیت کنترل از راه دور از طریق وای‌فای یا بلوتوث را دارند و همین موضوع مدیریت مصرف را آسان‌تر کرده است.

در حوزه روشنایی، پیشنهاد شده به جای لامپ‌های سقفی از چراغ‌های ایستاده استفاده شود تا تنها فضای موردنیاز روشن شود و از روشنایی اضافی که منجر به مصرف بیشتر برق می‌شود جلوگیری گردد. همچنین استفاده از لامپ‌های LED نیز به عنوان جایگزینی مناسب برای لامپ‌های پرمصرف پیشنهاد شده است. این لامپ‌ها تا ۸۰ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کنند و، چون اغلب قابل بازیافت هستند، اثرات محیط‌زیستی مثبت‌تری نیز به همراه دارند.

در مورد وسایل برقی خانگی توصیه شده است که لوازم قدیمی با مدل‌های کم‌مصرف‌تر جایگزین شوند. این تغییر ساده می‌تواند تا ۵۰ درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی ایجاد کند، به‌ویژه اگر دستگاه‌ها دارای برچسب انرژی اتحادیه اروپا باشند.

در خصوص ماشین لباس‌شویی نیز رعایت چند نکته ساده از جمله استفاده از ظرفیت کامل دستگاه، شست‌وشو با آب سرد و خودداری از استفاده مداوم از خشک‌کن می‌تواند نقش مؤثری در کاهش مصرف برق داشته باشد.

یکی دیگر از راهکار‌های کاربردی، استفاده از فلاسک حرارتی برای ذخیره آب جوش به جای چند بار جوشاندن روزانه آب است. چرا که استفاده چندین باره از کتری برقی می‌تواند مصرف برق خانواده‌ها را به شدت افزایش دهد.

در نهایت، رعایت برخی نکات هنگام آشپزی نیز در کاهش مصرف برق مؤثر است. پیشنهاد شده است استفاده از فر تنها در مواقع ضروری انجام شود، پنج دقیقه پیش از پایان زمان پخت دستگاه خاموش شود تا از حرارت باقیمانده استفاده گردد، از تابه‌های تیره برای جذب بهتر حرارت بهره گرفته شود و درب فر حین پخت غذا کمتر باز شود، زیرا باز و بسته‌کردن مکرر می‌تواند تا ۲۰ درصد انرژی تولیدشده را هدر دهد.

در آلمان، به دلیل هزینه بالای انرژی و توجه به محیط زیست، استفاده بهینه از سیستم‌های سرمایشی اهمیت زیادی دارد. شهروندان اغلب به جای استفاده مداوم از کولر، از روش‌هایی مانند تهویه طبیعی در ساعات خنک روز، بسته نگه‌داشتن پنجره‌ها در اوج گرما، استفاده از پرده‌های بازتاب‌دهنده نور خورشید و پوشش مناسب پنجره‌ها برای کاهش ورود گرما بهره می‌برند. همچنین، دستگاه‌های سرمایشی تنها در صورت ضرورت و آن هم با دمای تنظیم‌شده بین ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد استفاده می‌شوند تا از افزایش بی‌رویه مصرف برق جلوگیری شود.

ارسال نظرات قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
=
captcha
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Canada
۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۷
آلمان را تشویق کردن تا نیروگاه های هسته ایش را خاموش کند. با این کار مشکلش بیشتر شد. در حالیکه غیر آلمان هیچ کشور اروپایی زیر بار تعطیلی نیروگاه هسته ای نرفت