آخرین اخبار پربازدیدترین ها
کد خبر: 62655
تعداد نظرات: ۵ نظر
۱۱:۰۲ ۰۸ /۰۳/ ۱۴۰۴

ایران ترانسفو از نخستین پست برق یکپارچه انرژی خورشیدی کشور رونمایی کرد

نخستین پست برق یکپارچه خورشیدی کشور (All-in-One) شامل اینورتر، ترانسفورماتور، تابلو‌های فشار ضعیف و متوسط و تجهیزات حفاظتی، با طراحی مهندسی داخلی و در قالب یک پکیج کامل، برای نخستین بار هفتم خرداد ۱۴۰۴ در شرکت توسعه پست‌های ایران ترانسفو زنجان رونمایی شد. این محصول، مسیر طراحی و نصب تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی را ساده‌سازی کرده و گامی مهم در توسعه بومی انرژی تجدیدپذیر در کشور به شمار می‌رود.

به گزارش برق نیوز، نیروگاه‌های خورشیدی برای عملکرد مطلوب نیازمند تجهیزات مختلفی از جمله سیستم‌های تبدیل انرژی، حفاظتی، کنترلی و انتقال قدرت هستند. طراحی و نصب جداگانه این تجهیزات همواره پیچیدگی‌هایی در اجرای پروژه‌ها به همراه داشته و هزینه تمام‌شده را افزایش داده است. سیستم یکپارچه خورشیدی (پست برق یکپارچه انرژی خورشیدی) که توسط ایران ترانسفو معرفی شده، این چالش‌ها را با ترکیب تمامی تجهیزات در یک ساختار استاندارد، فشرده و پیش‌مهندسی‌شده برطرف می‌کند.

این سیستم با هدف ساده‌سازی فرآیند نصب، کاهش زمان اجرای پروژه‌ها، افزایش بهره‌وری انرژی و بهینه‌سازی فضا طراحی شده است. از جمله اجزای اصلی آن می‌توان به اینورتر، تابلو‌های فشار ضعیف، ترانسفورماتور، تابلو‌های فشار متوسط و تجهیزات حفاظتی اشاره کرد. پست‌های All-in-One به گونه‌ای طراحی شده‌اند که یا مستقیماً به شبکه فشار متوسط متصل می‌شوند یا به صورت ماژولار به یکدیگر و یا به پست مرکزی متصل شده و مجموع توان آنها به شبکه تزریق می‌شود.

سرمایه‌گذاری در زیرساخت بومی برای آینده انرژی خورشیدی

مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو در مراسم رونمایی از پست برق یکپارچه انرژی خورشیدی با اشاره به سابقه ۵۸ ساله این مجموعه در صنعت برق کشور، رونمایی از این سیستم را گامی مهم در مسیر توسعه انرژی خورشیدی و بومی‌سازی فناوری‌های نیروگاهی دانست. به گفته مهدی صادقی، ایران ترانسفو که در آغاز با سرمایه‌گذاری خارجی تأسیس شد، اکنون توانسته است همه فعالیت‌ها از طراحی تا تولید را با تکیه بر توان داخلی انجام دهد.

وی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور، ورود ایران ترانسفو به عرصه انرژی‌های تجدیدپذیر را یک مسیر راهبردی برای آینده صنعت برق دانست و تأکید کرد: «در حال حاضر حدود ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور در حال احداث است. پاسخ‌گویی به این نیاز، مستلزم تأمین سالانه حدود ۵ هزار مگاولت‌آمپر ترانس فوق توزیع و ۶ هزار مگاولت‌آمپر ترانس توزیع است. ایران ترانسفو با در اختیار داشتن ۳۳ درصد ظرفیت تولید داخل، نقش محوری در این مسیر دارد.»

مهدی صادقی همچنین از راه‌اندازی نخستین خط تولید سازه سیستم‌های خورشیدی تا اواسط تیرماه خبر داد. وی در ادامه گفت: «در سال گذشته ۳۱۹ دستگاه تجهیزات برای نیروگاه‌های خورشیدی تولید کرده‌ایم و حدود ۷۰ درصد نیاز بازار داخل را پوشش داده‌ایم. این سیستم که امروز رونمایی شد، برای نخستین بار در ایران ساخته شده و می‌تواند مانع از خروج ارز بابت خرید جداگانه تجهیزات از منابع خارجی شود.»

سرعت، کاهش هزینه و صرفه‌جویی ارزی؛ سه مزیت کلیدی پست‌های یکپارچه خورشیدی

مهدی صادقی با اشاره به ویژگی‌های فنی پست‌های All-in-One تأکید کرد: «یکی از دستاورد‌های مهم این طراحی یکپارچه، کاهش قابل‌توجه هزینه‌های مهندسی، نصب و تجهیز نیروگاه‌های خورشیدی است. به دلیل طراحی یک‌باره و پیش‌مهندسی‌شده، زمان احداث پروژه‌ها کاهش یافته و سرعت تحویل افزایش می‌یابد. این ساختار همچنین توسعه‌پذیر، قابل اتصال ماژولار، و مستقل از نیاز به سفارشی‌سازی مجدد است که مزیتی کلیدی در مقایسه با سیستم‌های سنتی محسوب می‌شود.

وی همچنین اعلام کرد برخی از اجزای پست برق یکپارچه انرژی خورشیدی مانند اینورتر از خارج از گروه تأمین می‌شود، اما ایران ترانسفو آمادگی دارد در صورت فراهم شدن زیرساخت‌ها، فرآیند مونتاژ داخلی این تجهیزات را نیز آغاز کند. در حوزه کابل نیز از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی بهره گرفته خواهد شد.»

مدیرعامل ایران ترانسفو افزود: «در حوزه ترانسفورماتور‌های توزیع تا ۲۵۰۰ کیلوولت‌آمپر، تا ۷۰ درصد و در ترانس‌های فوق توزیع، تا ۵۰ درصد صرفه‌جویی ارزی محقق شده است. در تولید انواع پست، کلیدخانه و DC Box نیز تا ۹۵ درصد از وابستگی ارزی کاسته‌ایم.»

توسعه زیست‌بوم تخصصی انرژی‌های تجدیدپذیر

در این رویداد همچنین به معرفی ساختار سازمانی زیست‌بوم انرژی‌های تجدیدپذیر گروه صنعتی ایران ترانسفو پرداخته شد. بر اساس اعلام مدیرعامل، سه شرکت تخصصی در این زیست‌بوم ایفای نقش می‌کنند:

شرکت توسعه پست‌های ایران ترانسفو، مسئول توسعه فناوری‌های تجدیدپذیر.

شرکت ترانس‌پست پارس، مجری پروژه‌های EPC از طراحی تا بهره‌برداری.

شرکت توسعه انرژی‌های پاک ترانسفو، نهاد تخصصی برای مشاوره و اجرای احداث نیروگاه‌ها.

دعوت به مشارکت در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی

مدیرعامل ایران ترانسفو در پایان، ضمن دعوت از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی، گفت: «ما آمادگی داریم با همکاری بانک‌های عامل و مشتریان صنعتی، پروژه‌های جدید احداث نیروگاه خورشیدی را کلید بزنیم. ظرفیت تأمین کلیدخانه ما در حال حاضر ۱۰۰۰ مگاوات است و در صورت نیاز بازار، این ظرفیت تا ۲۰۰۰ مگاوات قابل افزایش خواهد بود.»

ایران ترانسفو از نخستین پست برق یکپارچه انرژی خورشیدی کشور رونمایی کرد

ایران ترانسفو از نخستین پست برق یکپارچه انرژی خورشیدی کشور رونمایی کرد

ایران ترانسفو از نخستین پست برق یکپارچه انرژی خورشیدی کشور رونمایی کرد

ارسال نظرات قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
=
captcha
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
توانیری
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۳
عالی..کاش قدرت واقعی رو هم دقیق اشاره میشد..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۵
با موقعیتی که اون شرکت داره نباید الان این طرح را ارائه بده ، این برای ۲۰ سال پیش بود امروزه با HVDC انتقال میدن انرژی خورشیدی و تلفات را بشدت پایین میارن.
عقب بودن اینهمه برخ کشیدن نداره
م
مسولین الان قفل گیر شدن
ببینید در ای اوضاع و احوال
موتر برق های وارداتی چینی
در انر حکومتی چه ها میکنه فکر می‌کنید چه قیمتی داره
سرمایه از خود ملت ولی اما
سود تو جیب کدام زالو است
شما در نظر بگیرید هر نانوایی یک دستگاه بخرد
چه تعدادی می شود
میراحمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۰
سلام من هم پشت بام دارم صد متر وهم زمین دارم هزار متر چگونه میتونم انرژی خورشیدی بزنم
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۹
تا کی دروغ ، با همین دلقک بازیهاتون مملکت رو به گوه کشیدین