آخرین اخبار پربازدیدترین ها
کد خبر: 62732
تعداد نظرات: ۲ نظر
۱۶:۳۰ ۱۳ /۰۳/ ۱۴۰۴

امضای تفاهم‌نامه برای ارتقای شایستگی مدیران روابط عمومی صنعت آب و برق

در حاشیه نشست مدیران روابط عمومی شرکت‌های صنعت آب و برق کشور در راستای ارتقای توانمندی‌های مدیریتی و تقویت شایستگی‌های حرفه‌ای مدیران روابط عمومی و اطلاع‌رسانی صنعت آب و برق، تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان وزارت نیرو و دانشگاه شهید بهشتی امضا شد.

به گزارش برق نیوز، این تفاهم‌نامه با هدف طراحی و اجرای نظام شایستگی مبتنی بر استاندارد‌های مدیریتی و ارزیابی تخصصی، میان وزارت نیرو به نمایندگی غلامحسین مقیمی اسفندآبادی (مدیرکل دفتر روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت نیرو) و مرتضی بخشایش (مدیرکل دفتر مدیریت بهره‌وری و نوسازی اداری) و از سوی دانشگاه شهید بهشتی به نمایندگی دکتر سیده‌مهری حمیدی‌سنگدهی (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه) در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ به امضا رسید.

براساس مفاد این تفاهم‌نامه، طراحی و استقرار نظام جامع شایستگی مدیران با تأکید بر افزایش بهره‌وری، جانشین‌پروری، توسعه حرفه‌ای و مستندسازی دانش مدیریتی از جمله اهداف محوری این همکاری اعلام شده است.

محور‌های همکاری شامل طراحی مدل شایستگی مدیران، تدوین شرایط احراز و آموزش‌های توسعه‌ای، راه‌اندازی کانون‌های ارزیابی، اجرای فرایند ارزیابی عملکرد مدیران روابط عمومی و تهیه پروفایل‌های تخصصی عملکردی برای مدیران است. همچنین، توسعه شبکه‌های اشتراک دانش، شناسایی استعداد‌های برتر مدیریتی و برگزاری برنامه‌های منتورینگ و کوچینگ نیز از دیگر موارد مطرح‌شده در این همکاری مشترک به شمار می‌رود.

در بخش تعهدات، وزارت نیرو موظف شده است با فراهم‌سازی اطلاعات مورد نیاز، ابلاغ فرآیند‌ها به شرکت‌های تابعه، تامین فضا برای اجرای برنامه‌ها و صدور گواهینامه‌های شایستگی، از این فرآیند پشتیبانی کند. از سوی دیگر، دانشگاه شهید بهشتی متعهد شد ضمن تدوین مدل شایستگی‌ها و اجرای فرآیند ارزیابی، گزارش‌های تحلیلی لازم را تهیه و برنامه‌های توانمندسازی را طراحی و اجرا کند.

بر اساس ماده ۶ تفاهم‌نامه، یک کارگروه راهبری مشترک برای برنامه‌ریزی، زمان‌بندی و اجرای بهینه محور‌های همکاری تشکیل خواهد شد. لازم به ذکر است که این تفاهم‌نامه تعهد مالی مستقیم ایجاد نمی‌کند و اجرای هر یک از بخش‌ها منوط به توافق مالی جداگانه خواهد بود.

مطابق ماده ۹، مدت اعتبار تفاهم‌نامه سه سال تعیین شده است که پس از ارزیابی عملکرد، قابلیت تمدید با توافق طرفین را خواهد داشت.

این همکاری نقطه عطفی در مسیر حرفه‌ای‌سازی فعالیت‌های روابط عمومی صنعت آب و برق محسوب می‌شود و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی دانشگاه شهید بهشتی، گامی موثر در جهت ارتقاء کیفی مدیران این حوزه و افزایش ارتباط اثربخش با افکار عمومی برداشته خواهد شد.

در این نشست "مرتضی بخشایش"، مدیرکل دفتر مدیریت بهره‌وری و نوسازی اداری وزارت نیروامروز به تعریف شایستگی‌ها اشاره کرد و گفت: شایستگی مجموعه‌ای از رفتار‌های قابل مشاهده و سنجش پذیر منبعث از دانش، مهارت، توانایی و ویژگی‌های روانشناختی که به قابلیت‌های مورد نیاز برای اجرای بهینه وظایف شغلی اشاره دارند.

وی در ادامه به اهمیت شایستگی و ارتقای آن اشاره کرد و افزود: شناسایی و پرورش استعدادها، انتخاب و انتصاب مدیران، ارزیابی، توانمندسازی و توسعه مدیران و حفظ و نگهداشت مدیران در این زمینه مورد تاکید و اهمیت است.

مدیرکل دفتر مدیریت بهره‌وری و نوسازی اداری وزارت نیرو بیان کرد: بررسی شرایط انتصاب در سه محور اصلی «شرایط احراز، شاخص‌های عمومی، شاخص‌های اختصاصی» از طریق کمیته‌های انتصابات و فرایند‌ها صورت می‌گیرد.

وی در ادامه به فرآیند کار و اقدامات در حوزه شایستگی مدیران روابط عمومی در این زمینه اشاره کرد و گفت: برگزاری جلسات با مراکز ارزیابی و توسعه مدیران و انتخاب مشاور، ارایه مستندات، اساسنامه و گزارش‌ها؛ تحلیل مستندات و پیشینه علمی و تنظیم تفاهم نامه جهت عملیاتی کردن ارزیابی و توسعه و ظرفیت سازی مدیران از جمله این موارد است.

بخشایش به تفاهم نامه همکاری مشترک در حوزه ارزیابی، توسعه و ظرفیت سازی مدیران روابط عمومی صنعت آب و برق، وزارت نیرو با دانشگاه شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: طراحی تدوین و پیاده‌سازی مدل شایستگی اختصاصی شرایط احراز و آموزش‌های توسعه‌ای در سطوح مختلف؛ طراحی کانون ارزیابی و ابزار‌های تخصصی آن متناسب با سطوح مدیریتی و بر مبنای مدل شایستگی اختصاصی با توجه به ویژگی‌های صنعت آب و برق؛ اجرای کانون ارزیابی مدیران متناسب با شایستگی‌های احصا شده تفسیر تخصصی ارزیابی‌های به عمل آمده و نگارش و ارایه نتایج ارزیابی‌ها به صورت پروفایل افراد در دو نسخه بازخوردی فردی و سازمانی؛ شناسایی و پرورش استعداد‌های برتر مدیریتی در مجموعه همکاران صنعت آب و برق با رویکرد جانشین پروری و مدیریت مسیر شغلی؛ طراحی و اجرای رویکرد‌ها فرایند‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای و آموزشی مدیران و برنامه‌های منتورینگ و کوچینگ و مشاوره مدیریتی؛ ایجاد و توسعه شبکه‌های انتقال و اشتراک تجربیات و هم افزایی دانش مدیران و سایر زمینه‌های مطالعاتی و پژوهشی و آموزشی مورد نیاز در زمینه توسعه مدیران و صلاحیت‌های مدیریتی محور‌های همکاری در این تفاهم نامه را تشکیل می‌دهد.

​وی به تشریح مدل شایستگی مدیران روابط عمومی وزارت نیرو پرداخت و خاطرنشان کرد: برنامه ریزی و بودجه بندی، ساخت شبک، مذاکره و اقناع، تیم سازی، هدایت و توسعه و نظارت و پایش در این رسته جای دارد.

ارسال نظرات قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
=
captcha
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۲
چرا صرفا مدیران روابط عمومی ؟
یعنی برای انتصاب در بقیه مدیریت ها شایستگی نیازی نیست؟
ناشناس
United States of America
۱۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۵:۵۸
آیا دو مرکزی که قراره مدل شایستگی را به مدیران روابط عمومی برق آموزش بدهند در سازمان خودشان آنرا پیاده کرده اند؟؟ چه نتیجه ای داشته؟