سامانه فروش اقساطی جایگزینی الکتروموتورهای القایی با حضور وزیر نیرو آغاز بکار کرد
به گزارش برق نیوز، پس از ثبت نام شهروندان در سکوهای منتخب به عنوان بازار مجازی بهرهوری انرژی، سامانه فروش اقساطی جایگزینی الکتروموتورهای القایی با مدلهای راندمان بالا BLDC با هدف تعویض یک میلیون الکتروموتور به منظور کاهش حدود ۴۰۰ مگاوات توان در محل مصرف و صرفه جویی ۴۶۵ میلیون کیلووات ساعت مصرف سالانه برق با حضور وزیر نیرو در محل ستادی وزارت نیرو آغاز به کار کرد.
فرآیند فروش اقساطی الکتروموتورهای BLDC توسط ساتبا تدوین شده است که در نتیجه این امر با همکاری بانک ملت و سکوی تامین مالی جتوام، تسهیلاتی به مبلغ ۸ میلیون تومان به ازای هر کد ملی با بازپرداخت دو ساله و نرخ سود ۱۸ درصد در نظر گرفته شده است.
فرآیند دریافت تسهیلات کاملاً آنلاین است و متقاضیان میتوانند با داشتن حساب در این بانک و ثبت درخواست از طریق سکوی جتوام، پس از تأیید، اقدام به خرید از سایت دیجیکالا به عنوان بازار مجازی بهرهوری انرژی کند، نصب و فعالسازی ضمانتنامه محصولات نیز از طریق پلتفرم "ویپان" و اعزام کارشناسان نصب، انجام خواهد شد.
فاز نخست این طرح اجرایی شده و در روزهای اول نیز ثبت نام مناسبی توسط شهروندان در سکوهای منتخب آغاز شده است که این موضوع به تدریج و با تزریق بیشتر منابع، توسعه پیدا خواهد کرد؛ اجرای این طرح همچنین از طریق سایر ابزارهای قانونی از جمله ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست نیز در حال پیگیری است.
به گزارش دفتر برنامه، بودجه و تنظیم مقررات ساتبا، به منظور ایجاد ساز و کار اجرایی و تامین مالی جمعی طرح و هماهنگی سازمان با صندوق نوآوری و شکوفایی و تولیدکنندگان الکتروموتورهای کولرهای آبی راندمان بالا، سکوهای تامین مالی خرد، بانکها و سکوهای فروش در نهایت فرآیند فروش اقساطی بزرگترین طرح بهرهوری انرژی در صنعت برق کشور در روز سه شنبه مورخ ۲۳/۰۲/۱۴۰۴ از طریق هلدینگ شقایق (سکوی تامین مالی خرد جت وام) و شرکت دیجیکالا به عنوان سکوی فروش در گام اول برای ۱ میلیون دستگاه الکتروموتور اجرایی شد.
در این مدل اقساطی، مبلغ وام برای هر کد ملی ۸۰، ۰۰۰، ۰۰۰ ریال با نرخ سود ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت ۲۴ ماهه از طریق سکوی جت وام و صرفاً برای خرید الکتروموتورهای راندمان بالا BLDC در دسترس عموم قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش تا امروز بیش از ۱۷۰۰ متقاضی در سامانه ثبتنام کردهاند و فرآیند پرداخت و نصب در مناطق پایلوت از جمله تهران و کرج آغاز شده است. از جمله اقدامات مهم در این مسیر میتوان به تغییر استاندارد ملی بازده انرژی کولرهای آبی، تدوین لیست محصولات تأیید شده، آموزش سرویسکاران، و اطلاعرسانی گسترده در رسانههای رسمی و تخصصی اشاره کرد.
براساس ارزیابیهای فنی، در صورت اجرای مرحله نخست این طرح با تعویض یک میلیون الکتروموتور، کاهش حدود ۴۰۰ مگاوات توان در محل مصرف، ۴۶۵ میلیون کیلووات ساعت مصرف سالانه برق، ۱۴ میلیون مترمکعب مصرف آب و ۳۲۲ هزار تن انتشار CO۲ در کشور محقق خواهد شد.
اجرای این طرح میتواند ضمن کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی در کشور (سالیانه معادل ۴۶۵ میلیون کیلووات ساعت)، کاهش ۵۰ درصدی توان مصرفی و موجب صرف جویی سالانه در مصرف آب به میزان ۱۴ میلیون متر مکعب میشود؛ همچنین با تعویض یک میلیون الکتروموتور کولرهای آبی با راندمان بالا سالانه از انتشار ۳۲۲ هزار تن گاز co۲ جلوگیری به عمل میآید.
این گزارش اضافه میکند از دیگر مزایای این جایگزینی میتوان به افزایش ۳۰ درصدی بازدهی کولرهای آبی، ارتقای رده برچسب انرژی کولر آبی در اثر جایگزینی الکتروموتور به A تا A+++، صدای کمتر در محدوده دمای تنظیمی، دارای کلید کنترلی با قابلیت پیوسته دما، افزایش طول عمر کولر و ... اشاره کرد.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.