هدف گذاری ۶ طرح راهبردی برق منطقهای فارس برای عبور از تابستان
به گزارش برق نیوز، یداله حقیقی مدیر عامل شرکت برق منطقهای فارس با تشریح اقدامات انجام شده در این زمینه اظهار داشت: این در شرایطی است که شرکت برق منطقهای فارس، پهناورترین شبکه انتقال برق کشور را تحت پوشش دارد و اجرای این پروژهها میتواند در توسعه زیرساختها و کیفیت خدمترسانی به مردم شریف استان فارس و بوشهر اهمیت بسزایی داشته باشد.
حقیقی با بیان اینکه مدیران و کارشناسان شرکت، روزانه پیشرفت پروژهها را پیگیری و هر هفته از اجرای پروژهها بازدید میکنند ادامه داد: گزارشهای روزانه نشان میدهد اجرای پروژهها با قدرت تمام در حال انجام است. یکی از این پروژههای حیاتی احداث پست ۶۳/۲۰کیلوولت جهرم ۴ (قدمگاه) است که به همت مدیران ارشد و کارشناسان شرکت برق منطقهای فارس تنها در مدت ۵ماه اجرا شد و به بهرهبرداری رسید، و این تنها بخشی از فعالیت معاونت طرح و توسعه شرکت برق منطقهای فارس است.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای فارس با تقدیر از همت و تلاش بیوقفه و شبانهروزی همکاران برق فارس و کلیه دست اندرکاران پروژه اعم از پیمانکاران، تأمین کنندگان و مشاور در شرایط سخت تأمین نقدینگی اضافه کرد: پروژه خط و پست ۶۳ کیلوولت جهرم ۴ هم تحت تانسیون قرار گرفت.
حقیقی با گرامیداشت یاد و نام و نکوداشت مدیریت و پیگیری ویژه و مستمر مرحوم دکتر مهدی توکلی معاون سابق طرح و توسعه شرکت برق منطقهای فارس اضافه کرد: مرحوم توکلی در مسیرارزیابی همین پروژه آسمانی شد و پیگیر یها و دقت نظر آن همکار آسمانی، تأثیر چشمگیری در پیشبرد عملیات اجرایی و بهرهبرداری به موقع از پروژه داشت.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای فارس با بیان اینکه این شرکت از تمامی ظرفیتها برای عبور موفق از اوج بار ۱۴۰۴ استفاده میکند، افزود: مدیریت و بهینه سازی مصرف برق نقش کلیدی در کاهش ناترازی در فصل تابستان خواهد داشت. برنامههای دقیقی برای مدیریت این شرایط در سال ۱۴۰۴ تدوین شده است. اصلاح اقتصاد صنعت برق نیز یکی از راهبردهای اصلی وزارت نیرو برای کاهش ناترازی در این بخش است و برای این منظور، جذابسازی سرمایهگذاری در صنعت برق و ورود بخش خصوصی را به طور جدی دنبال میکنیم. حقیقی همچنین با اشاره به ۳۶ بسته مصرف برق تابستان که از سوی وزارت نیرو ابلاغ شده است افزود: این بستهها بر کنترل دقیق و لحظهای مصرف تمرکز دارد و به اصلاح زیرساختها و تشویق مشترکان به مصرف بهینه میپردازد. این بستهها طیف گستردهای از اقدامات را از پایش لحظهای مصرف برق تا اصلاح تعرفهها و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در بر میگیرد.
این بستهها همچنین با هدف کاهش فاصله میان تولید و مصرف برق و ارتقای تابآوری شبکه، طیف متنوعی از اقدامات را شامل میشوند که از توسعه زیرساختهای تولید و انتقال گرفته تا اصلاح الگوی مصرف و ارتقای بهرهوری انرژی را در بر میگیرد و مسوولیت همه مدیران، کارشناسان و متخصصان در حوزه برق و انرژی در استان فارس و بوشهر را در اجرای صحیح آن دوچندان کرده است. حقیقی با تاکید بر اینکه برق منطقهای فارس با همه ظرفیتها برای اجرایی شدن برنامههای راهبردی و حیاتی در میدان است افزود: علاوه بر این توسعه و تقویت شبکه انتقال و توزیع، نصب کنتورهای هوشمند، هوشمندسازی شبکه، مدیریت مصرف، توسعه تبادلات برق با کشورهای همسایه، شناسایی و حذف مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز و جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی از دیگر محورهای این طرح ملی است.
در میان این برنامهها ابرپروژه مدیریت مصرف برق جایگاه ویژهای دارد این طرح با طراحی و اجرای ۳۶ بسته عملیاتی، قصد دارد تا از ظرفیت همه بخشهای مصرفی برای کاهش مصرف برق در ایام اوج استفاده کند.
در حالی که کارخانه آلومینیوم لامرد با مصرف برق هنگفت و پرداخت نکردن هزینههای آن به نماد آشکار بیعدالتی در توزیع انرژی کشور تبدیل شده، مدارس همین شهرستان در گرمای طاقتفرسای تابستان، با قطعیهای مکرر برق دستوپنجه نرم میکنند. چندی پیش، قطعی مکرر برق در ساعات درسی، دانشآموزان معترض را به سمت اداره برق لامرد کشاند؛ جایی که شلوغی و اعتراض، تنها راه فریاد زدن بر سر بیعدالتیها بود.
این در حالی است که کارخانه آلومینیوم جنوب، که سالهاست با مصرف برق یارانهای و بیحساب، سودهای کلان به جیب زده، حتی حاضر به پرداخت بدهیهای سنگین خود به شرکت برق منطقهای فارس نیست. بدهیای که طبق برخی گزارشها از مرز دو هزار میلیارد تومان گذشته و هنوز بهدرستی وصول نشده است.
مسئولان محلی و برخی نمایندگان مجلس، نهتنها پاسخگوی این بیعدالتی آشکار نیستند، بلکه با لابیهای پشتپرده، مانع تغییر مدیریتی در مجموعه برق منطقهای فارس شدهاند؛ مدیری که عملکردش در دریافت مطالبات کلان از صنایع بزرگ زیر سؤال است و اسناد آن در اختیار رسانهها قرار گرفته است.
سؤال اینجاست: در حالی که کارکنان وزارت نیرو و نیروگاهها و پیمانکاران و تولید کنندگان بخش خصوصی صنعت برق برای دریافت بخشی از مطالبات خود از پول فروش برق زنده ماندهاند، چرا یک کارخانه پولدار با روابط قوی باید بدون پرداخت هزینه، برق مفت مصرف کند و حتی شامل برنامه های مدیریت بار تابستان نمی شود و مردم منطقهاش تاوان این تبعیض را با قطعی برق مدارس و گرمازدگی کودکان بپردازند؟
در شرایطی که صنایع بزرگی مانند فولاد مبارکه، گلگهر ، چادرملو و المهدی و دیگر صنایع مادر، با هزینههای شخصی نیروگاه احداث کردهاند و برق موردنیاز خود را از مسیر تولید تأمین میکنند، آلومینیوم جنوب با بهرهگیری از نفوذ برخی نمایندگان مجلس و پشتیبانی برخی نهادهای خاص، نهتنها از زیر بار احداث نیروگاه شانه خالی کرده، بلکه از برق یارانهای دولتی نیز برخوردار است؛ آن هم در شرایطی که برق برای مردم قطع میشود!
مسئولان وزارت نیرو، وزارت صمت و نمایندگان مجلس باید شفاف پاسخ دهند: برق برای کدام تولید؟ برای مردم یا برای رانت؟
سؤال اساسی اینجاست: چرا در سال «سرمایهگذاری برای تولید»، مجموعهای با چنین درآمد و ظرفیت صادراتی، حتی یک نیروگاه اختصاصی نزده است؟ و چرا برخی مدیران برق منطقهای، بهجای پیگیری مطالبات، با حمایت برخی چهرههای سیاسی، صورتمسئله را پاک میکنند؟
پاسخ روشن است: رانت، نفوذ سیاسی و نبود شفافیت، اصلیترین مانع عدالت انرژی در کشور است.
از ۶ طرح، یک طرح را عنوان کردین؟
مابقی کدام طرح هاست؟
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.