سامانه جامع آموزش و صلاحیت حرفهای صنعت آب و برق معرفی شد
به گزارش برق نیوز، مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و نوآوری وزارت نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو دستگاهی پیشرو در ارایه آموزشهای حرفهای و تخصصی به مدیران و کارکنان صنعت آب و برق محسوب میشود، گفت: با توجه به اینکه معاونت سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت نیرو مسئولیت تحقق سیاستگذاری، راهبری، برنامهریزی و نظارت بر اجرای آموزشهای تخصصی مهارتمحور را دارد، دفتر آموزش، تحقیقات و نوآوری اقدام به طراحی و پیادهسازی "نظامنامه آموزشهای شغلی– سازمانی کارکنان صنعت آب و برق" و "نظامنامه صلاحیت حرفهای نیروی انسانی" کرده است.
در این راستا این دفتر به عنوان رکن حاکمیتی وزارت نیرو در زمینه مرتبط با مأموریتهای ابلاغ شده، از هرگونه اقدامی در راستای بهبود فضای کسب و کار، آموزش و صلاحیت حرفهای و از ایجاد رقابت بین عرضهکنندگان خدمات آموزشی به صنعت آب و برق دریغ نورزیده است.
مرتضی شعبانزاده ضمن تشریح قانون مدیریت خدمات کشوری، نظام آموزش کارکنان دستگاههای اجرایی و قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی و آییننامه اجرایی آن، به عنوان مهمترین اسناد بالادستی مرتبط با آموزش و صلاحیت حرفهای، افزود: "سامانه جامع آموزش و صلاحیت حرفهای صنعت آب و برق" در راستای ایجاد ابزار مدیریتی مستمر و فراهم آوردن بستر نظارتی، جهت تسهیل و تسریع فرایند آموزش حرفهای ضمن خدمت و حصول اطمینان از کیفیت برنامهها و فعالیتهای مرتبط، با تلاش و کار تخصصی همکاران دفتر در سال ۱۴۰۰ طراحی و مستقر شد.
از مزایای مهم سامانه مذکورمیتوان به ایجاد انسجام در صدور گواهینامههای پایان دوره آموزشی و صلاحیت حرفهای اشاره کرد. همچنین شرکتهای صنعت آب و برق، مجتمعهای آموزشی و پژوهشی وابسته به پژوهشگاه نیرو و سایر مراکز ارائهکننده خدمات آموزشی، لازم است کلیه فرآیندهای مربوط به عرضه و تقاضای نیازهای آموزشی و ارزیابی و نظارت بر آموزشها را از طریق این سامانه انجام دهند.
شعبانزاده در خصوص استقرار سامانه جامع آموزش و صلاحیت حرفهای صنعت آب و برق خاطر نشان کرد: با بهرهگیری از چهار دهه تجربه وزارت نیرو در حوزه آموزش ضمن خدمت کارکنان، انجام مطالعات تفصیلی یکساله و با رعایت بخشنامهها و ضوابط مرتبط سازمان اداری و استخدامی کشور، این سامانه در ۶ بخش شامل تأیید صلاحیت موضوعی مدرسان، طرح درس-درسنامه دورههای آموزشی، پورتال مدیریت فرآیند اجرای آموزش، شناسایی و رتبهبندی مراکز مجاز، تقویم آموزشی و ارزیابی شرکتهای صنعت آب و برق، و صلاحیت حرفهای طراحی و پیادهسازی شده است.
از کارکردهای سامانه مذکور، صدور گواهینامههای پایان دورههای آموزشی ضمن خدمت به صورت غیرحضوری و برخط است که موجب رؤیتپذیری و شفافیت عرضه و تقاضا در بازار خدمات آموزشی صنعت آب و برق و کاهش زمان و هزینه شده است.
مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و نوآوری وزارت نیرو در تشریح عملکرد سامانه مذکور، خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد کل مراکز آموزشی همکار وزارت نیرو ۵۷ مرکز (شامل ۹ مرکز و واحدهای آموزشی صنعت آب و برق ذیل پژوهشگاه نیرو، مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی خوزستان، ۸ دانشگاه و موسسه آموزش عالی، ۶ مرکز جهاد دانشگاهی، ۳۲ موسسه و شرکت خصوصی، ۱ مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری استان تهران) بوده و مجموعاً ۸۰۰ هزار گواهینامه آموزشی صادر شده است.
همچنین در بحث بهره گیری از ظرفیت علمی خبرگان صنعت و دانشگاه به عنوان مدرسان دورههای اختصاصی صنعت آب و برق، در این مدت ۸۶۶ نفر (طی برگزاری ۴ مرحله فراخوان عمومی مدرسان و تایید صلاحیت و ثبت در سامانه جامع آموزش) تأیید صلاحیت شدهاند، البته مدرسان علاقمند به همکاری با وزارت نیرو از این به بعد بدون نیاز به فراخوان میتوانند تمایل خود به تدریس را در سامانه ثبت کنند.
برگزاری حدود ۴.۵ میلیون نفرساعت آموزش کارکنان صنعت آب و برق در بستر سامانه جامع آموزش و صلاحیت حرفهای و تشکیل شبکه ارزیابان صلاحیت حرفهای صنعت آب و برق از بین خبرگان صنعت و تربیت و توانمندسازی بیش از ۱۵۰۰ نفر از ارزیابان منتخب، از دیگر نتایج سامانه بوده است.
سامانه جامع آموزش و صلاحیت حرفه ای سال ۱۴۰۰ توسط معاون وقت وزیر نیرو جناب آقای دکتر اولیا افتتاح گردید.
در دوران سه ساله دولت سیزدهم حتی ی خط هم به این سامانه افزوده نشد و از تصویر صفحه ورودی تا کارکردهای آن کوچکترین تغییری نداشته است.
بسیار بسیار باید برای شخصیت ...امثال کارگرنجفی تاسف خورد که در لحظات پایانی مسئولیت هنوز دست از جعل و سرقت زحمات دیگران دست برنداشته اند.
متن خبر را لااقل کامل میخواندی!
باید مجتمعهای دولتی از حوزه اجرای رانتی آموزش خارج بشن
- اولا در خبر ادعا نشده که در دوره مدیریت جدید دفتر سامانه طراحی شده و حتی اشاره شده "در سال 1400 طراحی و مستقر شد" یعنی در دوره مدیریت قبلی دفتر.
- بیان عبارت "ی خط هم به این سامانه اضافه نشده،" ظلم فاحشی بر همکاران بخش آموزش دفتر آموزش، تحقیقات و نوآوری است. نمای بیرونی سامانه مناسب بوده و لذا تغییر جدی نکرده است اما بخشهای ورود داده و گزارش گیری و ... با پیگیری مستمر و تلاش همکاران بخش آموزش، این مدت سه ساله بسیار تغییر کرده و بعضا بازنویسی و بازطراحی شده است.
کسانی که به عنوان مدرس داوطلب تدریس در صنعت آب و برق هستند و در فراخوانهای چهارگانه شرکت کرده اند، تغییرات سامانه را نیک مشاهده کرده اند. سایر تغییرات نیز در برنامه نویسی و سورس برنامه صورت گرفته است.
شایسته است در بیان نظرات حب و بغض های زشت را کنار بگذاریم و اولا دقیق بخوانیم و ثانیا با تقوا بنویسیم چرا که همه باید در پیشگاه خدای متعال پاسخگوی نظراتمان باشیم.
به امید سلامتی و موفقیت همه همکاران صنعت آب و برق.
این سامانه توسط موسسه سابق آموزش وزارت نیرو و مجتمعها ایجاد شده و حوزه ستادی وزارت نیرو و شخص دکتر شعبانزاده کوچکترین نقشی در ایجاد آن نداشته اند. حالا چرا این دکتر بی عرضه آن را به خود نسبت داده جای بسی تعجب ندارد!
نظر خوانندگان گرامی خبر و نگارنده نظر فوق را به دیدگاه بیان شده در پاسخ به نظر آقای داریوش جلب میکنم و بیش از این مصدق اوقات شریف نمی شوم. پاسخ در نظر قبلی ارایه شده است.
سلامت و موفق باشید.
فقط اگه سامانه مستندات کمتری برای بارگذاری بخواهد مسلما استقبال مدرسین و علاقه مندان خیلی بیشتر میشه.
به استحضار می رساند در طول پیاده سازی و استقرار سامانه، پیشنهادهایی برای بهبود برنامه دریافت و اعمال شده است و سامانه فعلی با سامانه طراحی شده 1400 به لحاظ محتوایی و درونی تغییرات زیادی کرده است. پیشنهاد شما هم در دستور کار قرار دارد و تلاش می شود اطلاعات مورد نیاز برای پذیرش مدرسان همکار صنعت آب و برق کاهش یابد.
با تشکر مجدد از ارایه دیدگاههای منطقی و مستدل.
یکجورایی انگار اهمیت هنرستان و فنی حرفه ای دوران محصلی الان خودش رو داره به صورت داشتن گواهی صلاحیت حرفه ای در کنار مدارک دانشگاهی نشون میده.
خواهشا این موضوع را با جدیت بیشتری در صنعت کشورمون اجباری کنید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.