آموزش و آزمون
آموزش های تخصصی

فرآیندی که طی آن یک دیود پیوند p-n جریان الکتریکی را در حضور ولتاژ اعمال شده مسدود میکند، دیود پیوند p-n با بایاس معکوس نامیده میشود. در دیود پیوند p-n بایاس معکوس، پایانه مثبت باتری به مواد نیمه هادی نوع n و ترمینال منفی باتری به مواد نیمه هادی نوع p متصل میشود.
در این مقاله با فوتو ترانزیستورها (Photo-transistors)، ویژگی های فوتو ترانزیستورها و مواردی که در انتخاب یک فوتو ترانزیستور باید در نظر گرفته شود.

فرآیندی که طی آن یک دیود پیوند p-n جریان الکتریکی را در حضور ولتاژ اعمال شده اجازه میدهد، دیود پیوند p-n بایاس مستقیم نامیده میشود. در اینجا به برسی این حالت در دیود پیوند p-n و جریان الکترون و حفره و سایر موارد پرداخته میشود.

هنگامی که یک نیمه هادی نوع n با نیمه هادی نوع p متصل میشود، یک پیوند p-n تشکیل میشود. این پیوند p-n محبوبترین وسیله نیمه هادی شناخته شده به عنوان دیود را تشکیل میدهد. که در اینجا به بررسی این مطلب پرداخته میشود.
در این مقاله با فوتو ترانزیستورها (Photo-transistors)، ویژگی های فوتو ترانزیستورها و مواردی که در انتخاب یک فوتو ترانزیستور باید در نظر گرفته شود.

دیودهای ساطع کننده نور (LED) پرکاربردترین دیودهای نیمه هادی در بین انواع مختلف دیودهای نیمه هادی هستند که امروزه در دسترس هستند. در اینجا به بررسی این نوع دیودها خواهیم پرداخت.

دیود ساطع کننده نور (LED) یک دستگاه نیمه هادی نوری است که هنگام اعمال ولتاژ نور ساطع میکند. به عبارت دیگر LED یک وسیله نیمه هادی نوری است که انرژی الکتریکی را به انرژی نور تبدیل میکند. در اینجا به بررسی لایههای دیود ساطع کننده نور (LED) و عملکرد آن خواهیم پرداخت.

دیودهای زنر از بلوکهای ساختمانی اصلی در مدارهای الکترونیکی هستند. آنها به طور گسترده در انواع تجهیزات الکترونیکی استفاده میشوند. دیودهای زنر عمدتاً برای محافظت از مدارهای الکترونیکی از اضافه ولتاژ استفاده میشوند. در اینجا به بررسی عملکرد و ویژگی و شکست در آن خواهیم پرداخت.

دیود ساطع کننده نور (LED) یک دستگاه نیمه هادی نوری است که هنگام اعمال ولتاژ نور ساطع میکند. به عبارت دیگر LED یک وسیله نیمه هادی نوری است که انرژی الکتریکی را به انرژی نور تبدیل میکند. در اینجا به بررسی شماتیک و ویژگیهای مداری آن و همچین مزایای و معایب و کاربردهای این نوع دیود پرداخته شده است.