صنعت برق
تازه های علمی صنعت
بر اساس یافتههای پژوهشگران، از ذخیره انرژی سیمان میتوان برای ذخیره انرژی حرارتی و الکتریکی بهره برد. پژوهشگران معتقدند که کشف ویژگیها و پتانسیلهای موجود در سیمان از طریق علم و مهندسی مواد ممکن است در آینده نوآوریهای کلیدی را در حوزه برق و انرژیهای تجدیدپذیر به همراه داشته باشد.
محققان از یک طراحی نوین برای ترانزیستورها استفاده کرده اند که نه تنها به تولید آنها در ابعاد مینیاتوری کمک میکند، بلکه فعالیتهای مربوط به هوش مصنوعی را ۱۰۰ بار صرفه جویانهتر انجام میدهد.
قدرتمندترین ابر رایانه جهان به نام «آئورا» در آمریکا در حال ساخت است و به محققان آزمایشگاه ملی آرگون (ANL) کمک میکند تا راکتورهای هستهای کارآمدتر و ایمنتر را شبیه سازی کنند.
پژوهشگران موفق به ساخت نانو ابزاری شدند که میتواند از تفاوت میزان نمک آب رودخانه که به آب شور اقیانوس میریزد، برق تولید کند.
پژوهشگران دریافتند که میتوان با فشردن مکرر اسفنجهای لوفا، برق تولید کرد.
یک استارتآپ فرانسوی موسوم به Pi-Pop دوچرخهای به همین نام را معرفی کرده است که به جای باتری از ابرخازنها تغذیه میکند و راهحلی سازگار با محیط زیست و بدون دردسر را برای رفت و آمد ارائه میدهد.

شبکههای شارژ خودروهای الکتریکی به طور گسترده در مناطق مختلف لندن، پایتخت انگلستان، توسعه خواهد یافت. ایستگاههای شارژ جدید به طور مستقیم به تیرهای چراغ برق خیابانها نصب میشود و همین امر اشغال فضا به وسیله آنها را به حداقل خواهد رساند.
محققان ژاپنی موفق شدند رکورد بیشترین فاصله انتقال برق از طریق کابل فیبر نوری تکی را بشکنند.

یک شرکت سوئیسی از توسعه یک پنل خورشیدی فرش مانند خبر داده است که این نوع سازه اولین نوع خود در جهان است و با نصب شدن روی خطوط راهآهن ممکن است برق تولید کند.
محققان با الهام از خطوط بدن گورخرها، نوعی مولد ترموالکتریک قابل انعطاف و زیست تخریبپذیر طراحی کردهاند.