بالاخره درست یکسال پس از ابلاغیهی وزیر نیرو در سال گذشته، با شش ماه تاخیر نرخهای جدید خرید تضمینی برق نیروگاههای تجدیدپذیر اعلام شد. در متن خبر علاوه بر قیمتهای جدید اعلام شده از سوی وزیرنیرو، شرایط و هزینههای احداث نیروگاههای خورشیدی در ظرفیتهای مختلف، فضای مورد نیاز و نحوه دریافت تسهیلات بانکی توضیح داده شده است.
امروز همایش سرمایه گذاری در نیروگاههای تجدیدپذیر ویژه استانهای تهران و البرز و قم به میزبانی برق منطقهای تهران و با حضور ریاست ساتبا و مدیرعامل برق منطقهای تهران برگزار شد. در این همایش مدلهای مختلف قرارداد نیروگاههای خورشیدی برای صنایع تشریح شد و نمایندگان صنایع مختلف در خصوص جریمههای ناشی از عدم تامین برق بر اساس ماده ۱۶ قانون توسعه دانش بنیان تجدیدپذیر (تامین ۵ درصدی برق صنایع بالای ۱ مگاوات قدرت) و انجام پروژههای خودتامین برق از طریق نیروگاههای خورشیدی آشنا شدند.
آگهی فراخوان مناقصه احداث و بهره برداری ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی با هدف جایگزینی بخشی از سوخت مایع نیروگاههای حرارتی با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور منتشر شد.
یکی از مدیران ساتبا گفت: با اعطای تسهیلات کم بهره به نیروگاههای مقیاس متوسط تا ۳ مگاوات، تامین مالی جامع ریالی نیروگاههای تجدیدپذیر اجرائی شد که این روند میتواند موجب افزایش سرعت رشد و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور شود.
ساتبا اعلام کرد: مبادلات برق در دوره آذر (به عنوان برق تولید شده در دوره آتی) نسبت به دوره مشابه ۵۰ درصد رشد داشته و ارزش معاملات انجام شده نیز رشدی بیش از ۳۵ درصد را تجربه کرده است.
بازگشایی اسناد مناقصه عمومی سرمایه گذاری در ساخت و بهره برداری ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی بصورت قانونی، امروز ۵ آذر با حضور اعضای کمیته مناقصات، سرمایه گذاران و محمود کمانی، مدیرعامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و انرژیهای برق (ساتبا) انجام شد.
با راه اندازی تابلوی معاملات برق سبز در بورس انرژی، از ابتدای خرداد تا پایان آذرماه سال جاری در مجموع بیش از ۱۷۱ میلیون کیلووات ساعت انرژی تولیدی برق نیروگاههای تجدیدپذیر با ارزش بیش از ۴۰۵ میلیارد تومان معامله شده است.
تفاهم نامه اعطای تسهیلات ریالی به نیروگاههای تجدیدپذیر با مقیاس متوسط با ظرفیت حداکثر سه مگاوات بین دکتر محمود کمانی، رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) و دکتر محمد صادق خیاطیان، مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی در محل ساتبا مبادله و امضا شد.
وارد مدار کردن ۴۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر به شبکه سراسری برق از جمله برنامههای توسعهای وزارت نیرو در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است که در قالب مشارکت با صنایع در حال اجراست و در همین رابطه تا کنون بالغ بر ۳۵۰۰ مگاوات پروانه احداث نیروگاه توسط وزارت نیرو صادر شده است.
در نشست بررسی طرحهای آب و برق با حضور معاون اول رئیسجمهور، به منظور تسهیل اجرای طرح توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، تصمیمات لازم اعم از سرمایهگذاری، تامین منابع مالی و تامین اراضی مورد نیاز اتخاذ شد.
مدیردفتر توسعه بازار برق وهماهنگی با بورس انرژی گفت: تابلوی سبز بورس انرژی در روز ۲۷ آبان ماه از نظر تعداد معاملات انجام شده رکورد جدیدی را ثبت کرد.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با بیان اینکه رویکر وزارت نیرو برای سالهای آینده تمرکز بر انرژیهای تجدیدپذیر است، گفت: در حال حاضر۱۱۰۰مگاوات برق از انرژی تجدیدپذیر در کشور تولید میشود.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر نیرو گفت: هم اینک مراجع مختلفی در حاکمیت برای پاسخگویی به این ناترازیها در حال کار کردن هستند؛ پاسخ مشترک همه آنها، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است؛ در استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، با استفاده از انرژیهای ارزان قیمت اولیه، کمبود سوخت جبران میشود و نیز میتوان پاسخگوی نیاز برق بود.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و نیرو گفت: نیروگاههای برق آبی به عنوان منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر با در اختیار داشتن سهم ۱۵ درصدی ظرفیت برق کشور و سهم حداقل ۵ درصدی در تأمین انرژی کشور، نقش بسزایی در تولید انرژی در زمان پیک مصرف دارند.
برنامهای ضربتی برای رشد ۵ برابری ظرفیت تولید برق در نیروگاههای تجدیدپذیر تا یکسال آینده در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته تا عقبماندگیهای این بخش جبران شود.
معاون وزیر نیرو و مدیرعامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) با اشاره به اینکه وزارت نیرو در یک برنامه ۵ ساله برای تولید ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر برنامهریزی کرده است، افزود: استقبال خوبی از سوی صنایع و بخش خصوصی برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر صورت گرفته است.
رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه راه اندازی تابلو سبز بورس انرژی در دولت سیزدهم یکی از مهمترین عوامل توسعه صنایع تجدیدپذیر است، گفت: به وزارت نیرو اعلام کرده ایم بورس انرژی آمادگی تامین مالی سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری در حوزه انرژی تجدیدپذیر را دارند، دارد.
سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به اینکه نیروگاههای برقآبی نقش موثری در تامین برق تابستان ایفا کردند، گفت: با همکاری نیروگاههای برقآبی کشور توانستیم تابستان را بدون خاموشی پشت سر بگذاریم.
به منظور حمایت از واحدهای تولیدکننده انرژی از پسماند بر اساس بند الحاقی (۳) ماده ۲۲ وزارت نیرو ملزم به خرید تضمینی برق تولیدی از پسماند و صنایع بزرگ مکلف به خرید تضمینی بخشی از انرژی مورد نیاز خود از این واحدها شدند.
مدیر عامل بورس انرژی گفت: با همکاری شرکت مدیریت شبکه برق امکان خرید برای شرکتهای خردهفروشی فراهم شده است.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق با بیان اینکه وزارت نیرو از صنایع پیشرو در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر حمایت ویژه میکند، افزود: امتیازات در نظر گرفته شده برای نیروگاه تجدیدپذیر نسبت به نیروگاه حرارتی بیشتر است.
مدیر عامل بورس انرژی گفت: صنایعی که در حوزه سنگ آهن، معدن، فولاد و آلومینیوم فعال بودند، حدود ۱۲۸ کیلو وات ساعت برق در ۳ ماه تابستان خریداری کردند.
مجوز ساخت ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی در کشور از محل منابع ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در جلسه شورای اقتصاد تصویب شد.
مدیرکل دفتر توسعه نیروگاههای تجدید پذیر مقایس کوچک سازمان ساتبا گفت: با توجه به منابع محدود انرژی فسیلی ضرورت استفاده از منابع انرژیهای تجدیدپذیر بخصوص در استان آذربایجان غربی با توجه به کمبود منابع آبی در این استان بیشتر از هر زمان دیگری احساس میشود.جهت ارتقای صنعت برق کشور به هیچ وجه مصلحت نیست که حتی یک کیلووات نیروگاه فسیلی به خصوص در این استان وارد چرخه صنعت برق شود.
با راه اندازی تابلوی معاملات برق سبز در بورس انرژی، از ابتدای خرداد تا پایان آبانماه سال جاری در مجموع بیش از ۱۵۰/۳ میلیون کیلووات ساعت انرژی تولیدی برق نیروگاههای تجدید پذیر با ارزش بیش از ۳۶۸ میلیارد تومان معامله شده است.
با گذشت دو سال از عمر دولت، ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاههای تجدیدپذیر کشور در پایان مردادماه امسال، به ۱۰۸۸ مگاوات رسید. در واقع در دو سال اخیر، تنها ۱۸۴ مگاوات ظرفیت جدید در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور بهمدار بهرهبرداری وارد شده است.
سخنگوی صنعت برق گفت: تا پایان مهر ماه مجوز حضور ۲۰ نیروگاه خورشیدی، ۴ نیروگاه بادی و یک نیروگاه برق آبی کوچک با مجموع ظرفیت منصوبه حدود ۱۹۵ مگاوات در بورس صادر شده است.
وزارتخانههای جهاد کشاورزی، نیرو و نفت برای کاهش ۴۵ مگاواتی مصرف برق در بخش گلخانههای استاندارد و مدرن کشور ظرف چهار سال با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر قرارداد همکاری منعقد کرده اند.