کد خبر: 59077
تعداد نظرات: ۴ نظر
۱۵:۵۸ ۲۹ /۰۵/ ۱۴۰۳

افتتاح نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی در منطقه ماهان استان کرمان

نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۳ مگاوات با مجموع سرمایه گذاری بخش خصوصی به ارزش ۹۰۰ میلیارد ریال در منطقه ماهان استان کرمان به بهره برداری رسید.

به گزارش برق نیوز، همزمان با قرار گرفتن در فصل پیک برق، نیروگاه‌های تجدیدپذیر یکی پس از دیگری در ذوزنقه طلایی انرژی خورشیدی ایران به بار می‌نشینند و حال نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی به مساحت ۶ هکتار و با مجموع سرمایه گذاری به ارزش ۹۰۰ میلیارد ریال در بخش نیروگاهی توسط بخش خصوصی از محل ماده ۶۱ اصلاح الگوی مصرف در منطقه ماهان استان کرمان به مرحله بهره برداری رسیده و به شبکه سراسری برق متصل شده است.

تولید سالیانه این نیروگاه بالغ بر ۴.۸۹۹ میلیون کیلووات ساعت خواهد بود که در فصل پیک مصرف برق، کمک شایانی به شبکه برق این استان خواهد شد.

با بهره برداری از این نیروگاه، سالانه از مصرف بالغ بر ۱.۶۹ میلیون متر مکعب معادل گاز طبیعی و انتشار ۴,۱۱۳.۵ تن آلاینده‌های زیست محیطی جلوگیری شده و باعث صرفه¬جویی ۱,۳۱۱.۵۵ مترمکعب آب در فرآیند تولید برق می‌شود.

مقدمات اجرایی احداث این نیروگاه از سال ۱۴۰۰ آغاز و به ظرفیت ۳ مگاوات در ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ به بهره¬برداری رسید. در دوره احداث این نیروگاه بطور میانگین روزانه ۳۸ نفر مشغول به کار بوده و در دوره بهره برداری برای حداقل ۶ نفر نیروی کار در محل نیروگاه فرصت شغلی ایجاد شده است.

استان کرمان با کسب مقام اولی در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی به بهره برداری رسیده و با آغاز به کار این نیروگاه به ظرفیت ۳ مگاوات، ظرفیت خود را به بیش از ۱۲۱ مگاوات رسانده و همچنین ظرفیت در حال احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر این استان بیش از ۲۱۰۹ مگاوات است.

نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال احداث استان کرمان با مدل‌های متنوع سرمایه گذاری تدوین شده از سوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا)، شامل ۸ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۴۸.۲۵ مگاوات از محل ماده ۶۱ اصلاح الگوی مصرف، ۲۱ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۸۱۷ مگاوات از محل ماده ۱۲ قانون رفع مواد تولید، ۱۵ نیروگاه خورشیدی، بادی و بازیافت تلفات حرارتی از محل تامین برق پایدار صنایع به ظرفیت بیش از ۱۱۷۰ مگاوات، ۷ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۳۲.۷ مگاوات از محل تابلوی برق سبز بورس انرژی و ۲ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۴ مگاوات از محل زمین شخصی و ۹۲ نیروگاه خورشیدی از محل شهرک‌های صنعتی به ظرفیت ۲۴.۳۲ مگاوات است.

پیش از این و در اوایل مرداد ماه نیز دو نیروگاه خورشیدی به ظرفیت مجموع ۵ مگاوات در مناطق سرخ ۱ و ۲ شهرستان بردسیر استان کرمان به مساحت ۷.۳۴ هکتار با مجموع سرمایه گذاری ۱۳۴۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در مدار بهره برداری قرار گرفت و به شبکه سراسری برق متصل شده است. علاوه بر اینکه در اردیبهشت ماه، چندین نیروگاه خورشیدی به ظرفیت مجموع ۳۸.۵ مگاوات در استان کرمان و از جمله نیروگاه ۱۰ مگاواتی در نرماشیر شهرستان بم، نیروگاه ۱۰ مگاواتی در منطقه صفاییه رفسنجان، نیروگاه ۱۰ مگاواتی بهرمان و نیروگاه ۶ مگاواتی رفسنجان افتتاح شدند.

بنا بر این گزارش، در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر احداث شده در کشور بیش از ۱۲۴۹ مگاوات است که ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی منصوبه با بیش از ۷۳۷ مگاوات سهمی معادل ۵۹ درصد از ظرفیت کل را به خود اختصاص داده است. در مجموع حدود ۶۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت بیش از ۱۳ هزار مگاوات در سراسر کشور در حال ساخت است که با بهره برداری از این ظرفیت تا ۲ سال آینده سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از تولید برق ایران به بیش از ۱۵ درصد افزایش خواهد یافت.

ارسال نظرات قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
=
captcha
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدی
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۳
سلام
برای رواج و گسترش استفاده از انرژی های تجدید پذیر بجای سوختهای فسیلی باید دولتها آستین بالا بزنند و با حمایت گسترده حتی به صورت یارانه، تجهیزات اینگونه انرژی ها را در اختیار جامعه از جمله کشاورزان و باغداران قرار دهند وگرنه مردم این تجهیزات رو از کجا اونم چطوری با قیمتهای نجومی تهیه کنند؟
یاسین
قیمت این تجهیزات نجومی نیست، چون در آمازون و علی بابا میشه قیمت تجهیزاتش رو با تجهیزات داخل مقایسه کرد، بلکه مشکل اینه که قیمت برق در کشور ما بسیار مفت و یارانه ای است و بخاطر همینه کسی نه قدر برق رو میدونه و نه طرف انرژی های تجدیدپذیر و پنل های خورشیدی میره ...
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
دولت صاحبان مغازه و پاساژهای که مقدار زیادی برق برای روشنایی روشن می کنند با تصویب لایحه ای در مجلس مجبور کند تا درصدی از برق مصرفی شأن را از طریق ایجاد نیروگاهها ی خورشیدی تامین کنند تا از این طریق قسمتی از مشکل برق حل شود و کمی نیز پولهای سرگردان در بخش واسطه گری به بخش تولید منتقل شود
Asg
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
یه نیروگاه هسته ای بسازیدمساحت کم دربرمیگیره وهزارمگاوات براتون تولیدمیکندانرژی خورشیدی خوب هست ولی زمین اشغال می‌کند برای تولیداندک وراهکاراینه برای برق خورشیدی دولت موظف شودبصورت ارزان یارایگان داخل منازل مردم کسانی که موافقندنصب کنند بهتر است تامزارع خورشیدی.ومزارع خورشیدی درزمینه هایی که حاصل خیزنیستن برقرارکنندودرکویر.خب وقتی قیمتش بالاست تابخوای پول خودشو دربیاره عمرش تمام شده این تجهیزات مغرون به صرفه نیست بدرد نمی خوره این راه تولید