کد خبر: 59079
تعداد نظرات: ۵ نظر
۱۶:۴۹ ۲۹ /۰۵/ ۱۴۰۳

احداث بیش از ۲۴ هزار نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس انشعابی و حمایتی در کشور

مدیر کل دفتر سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا بر اهمیت نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی در تامین برق خانگی شهرستان‌ها و استان‌ها تاکید کرد و گفت: حدود ۵۰ درصد تقاضای برق مورد نیاز بخش خانگی شهرستان راور با استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی تامین می‌شود.

به گزارش برق نیوز، جعفر محمدنژاد سیگارودی اظهار کرد: در شهرستان راور ۳۸۵ نیروگاه خورشیدی انشعابی و کوچک مقیاس با ظرفیت ۴.۳۴۳ مگاوات در حال بهره برداری است که ۶۰۵۰ مگاوات ساعت برق در سال، تولید و به شبکه برق تزریق می‌کنند.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد تقاضای برق مورد نیاز بخش خانگی شهرستان راور با استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی تامین می‌شود، تصریح کرد: درصد پوشش انرژی مصرفی خانگی روزانه توسط نیروگاه‌های خورشیدی معادل ۴۹.۳ درصد و پوشش انرژی مصرفی خانگی (در کل شبانه روز) معادل ۳۰ درصد بوده است.

محمدنژاد با اشاره به میزان تولید و مصرف برق در شهرستان راور استان کرمان، بیان کرد: بر اساس داده‌های اداره توزیع نیروی برق شهرستان راور در استان کرمان، کل انرژی مصرفی شهرستان در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۱۰۷۰۱ مگاوات ساعت با ۱۵ هزار مشترک بوده که سهم انرژی مصرفی خانگی حدود ۲۴.۴۲ درصد بوده است. این شهرستان دارای طول شبکه فشار متوسط به میزان ۴۹۴ کیلومتر و طول شبکه فشار ضعیف به میزان ۲۹۰ کیلومتر است.

مدیر کل دفتر سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا از نقش فوق العاده تاثیرگذار نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی و مقیاس کوچک برای پاسخ به تقاضای مصرف برق کشور گفت و عنوان کرد: تعداد قابل توجهی از شهرستان‌های کشور همانند شهرستان راهور استان کرمان این پتانسیل را دارند که بدون ایجاد زیرساخت جدید در شبکه توزیع و صرف هزینه‌های اضافی، از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی و مقیاس کوچک بخش قابل توجهی از تقاضای مصرف برق کشور را پاسخ داده و تامین کنند.

وی یادآور شد: شهرستان راور با احداث بیش از ۴۰۰ سامانه خورشیدی با توان ۴۳۴۳ مگاوات از سال ۹۵ تاکنون توانسته نقش بسزایی در گسترش فرهنگ توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان کرمان ایفا کند. توزیع نیروی برق شمال استان کرمان از پیشتازان کشور در احداث سامانه‌های خورشیدی کوچک مقیاس پشت بامی است.

محمدنژاد درباره نحوه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در سطح انشعاب مشترکین اظهار کرد: متقاضیان ساخت سامانه‌های خورشیدی کوچک مقیاس پشت بامی و انشعابی در قالب قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله و با نرخ جذاب که از سوی ساتبا تعیین شده می‌توانند نسبت به احداث نیروگاه اقدام کرده تا ضمن ایجاد درآمد پایدار برای خود، در تامین بخش قابل توجهی از برق مصرفی در بخش خانگی مشارکت کرده و نقش بسزایی در کاهش ناترازی برق و رفع خاموشی‌ها بویژه در زمان اوج مصرف برق ایفا کنند.

وی از احداث بیش از ۲۴ هزار نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس انشعابی و حمایتی در کشور، خبر داد و اعلام کرد: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس انشعابی و حمایتی در کشور به بیش از ۱۶۳ مگاوات رسیده و خوشبختانه این روند با سرعت مناسبی در حال توسعه است.

بنا بر این گزارش، سهم استان کرمان از مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر بیش از ۱۳۹.۹۵ مگاوات و نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال احداث ۲۱۰۱.۷۷ مگاوات است.

نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال احداث استان کرمان با مدل‌های متنوع سرمایه گذاری تدوین شده از سوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا)، شامل ۸ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۴۸.۲۵ مگاوات از محل ماده ۶۱ اصلاح الگوی مصرف، ۲۱ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۸۱۷ مگاوات از محل ماده ۱۲ قانون رفع مواد تولید، ۱۵ نیروگاه خورشیدی، بادی و بازیافت تلفات حرارتی از محل تامین برق پایدار صنایع به ظرفیت بیش از ۱۱۷۰ مگاوات، ۷ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۳۲.۷ مگاوات از محل تابلوی برق سبز بورس انرژی و ۲ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۴ مگاوات از محل زمین شخصی و ۹۲ نیروگاه خورشیدی از محل شهرک‌های صنعتی به ظرفیت ۲۴.۳۲ مگاوات است.

ارسال نظرات قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
=
captcha
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
سلام ، بسیار عالی ، کاش دولت برای متقاضیان ساخت نیروگاه خورشیدی ، در پشت بام خانه ها وام با باز پرداخت آسان میداد و مردم رو به نصب پنل سوق میداد ، تا هم مشکل برق حل بشه ، هم برا مردم درآمدی باشه
رضا
سلام خدمت شما، دوست عزیز این وام رو نهادهای حمایتی از قبیل بسیج سازندگی، کمیته امداد و بهزیستی میدن اونجا مراجعه کنید.
ناشناس
مشکل ابنجاست که نهادهای غیرتخصصی کار رو دست میگیرن
حتما برای مجوزها خواسته شده در درآمدزایی بهشون کمک بشه
...
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۴
کاش میشد طرح پنل های خورشیدی همه جا اجرایی بشه
بخصوص تهران وروستاها
اگراز انرژی خورشیدی استفاده کنیم اینهمه قطعی برق وخاموشی در تابستان نخواهیم داشت
مردم
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۵
چرا همه ی این نیرو گاه های کوچک رو خود شرکت برق نمیزنه؟برق ورودی رو هم به شبکه تزریق کنه