کد خبر: 59080
تعداد نظرات: ۵ نظر
۱۷:۱۸ ۲۹ /۰۵/ ۱۴۰۳

افزایش ظرفیت برق خورشیدی جهان با پنل‌های دو وجهی عمودی

پنل‌های فتوولتائیک دووجهی عمودی با جهت‌گیری شرق به غرب می‌توانند زمان تولید برق از خورشید را به طلوع و غروب خورشید افزایش و در نتیجه ظرفیت شبکه را توسعه دهند.

به گزارش برق نیوز، بهره‌گیری از تأسیسات خورشیدی سقفی همچنان در سراسر جهان رو به افزایش است و این فناوری در مقیاس کاربردی همچنان منبع اصلی تولید انرژی جدید تلقی می‌شود. به این ترتیب مطالعات جدیدی در اروپا گزینه‌های جدیدی را برای گسترش تولیدات خورشیدی و برخورداری از مزایای ثانویه بالقوه آن فراتر از تولید انرژی پاک، مورد بررسی قرار داده‌اند.

گزینه‌های مورد بررسی به خودی خود ایده‌های جدیدی نیست، اما با جهت‌گیری خاص و شیب بهینه مدل‌سازی شده است و پتانسیل شیوه‌های جدید استقرار پنل‌های خورشیدی را برای تغییر سریع بخش برق اروپا در قالب «پنل‌های فتوولتائیک دو وجهی عمودی» در نظر گرفته است که زمان تولید برق خورشیدی را افزایش می‌دهد.

کارآیی پنل‌های فتوولتائیک دو وجهی عمودی

یک پنل خورشیدی دو وجهی عمودی، پنلی با سلول‌های فتوولتائیک (PV) در دو طرف است که به جای قرارگیری افقی به سمت شرق و غرب به‌صورت عمودی نصب می‌شود. این پنل‌ها می‌تواند از یک سو با نور خورشید صبح و از سوی دیگر با نور بعدازظهر برق تولید کنند.

به این ترتیب پنل‌های خورشیدی عمودی با جهت شرق به غرب می‌توانند زمان تولید برق از خورشید را به طلوع و غروب خورشید افزایش دهند؛ این دوره‌های روز برای مصرف‌کنندگان ارزشمندتر از اواسط روز است.

چنین تنظیماتی در مقایسه با فتوولتائیک رو به جنوب با تولید نزدیک به ۷۰ درصد از خروجی خود در ظهر، به‌طور معمول طی سه ساعت بعدازظهر نیز ۳۰ درصد تولید برق دارند. محققان بر این باورند که استقرار این سیستم‌های خورشیدی عمودی، یک گزینه سریع و کارآمد است که رقابت کاربری زمین و مشکلات یکپارچه‌سازی سیستم خورشیدی را کاهش می‌دهد.

ماژول دو وجهی در مقایسه با ماژول‌های معمولی نیاز به هزینه افزوده ناچیزی دارد، اما دامنه کاربردی پنل‌های خورشیدی را به گزینه‌هایی گسترش می‌دهد که تغییرات کاربری زمین را به حداقل می‌رسانند و می‌توانند الکتریسیته را در الگوی متفاوتی تولید کنند.

بسیاری از مدل‌های نفوذ و تقاضای خورشیدی نقش موقعیت «عمودی» را در نظر نمی‌گیرند، حال آنکه با افزایش قابل‌توجهی در الکتریسیته تزریق‌شده به شبکه همراه است که منجر به کاهش هم‌زمان نیاز به گاز و انرژی هسته‌ای برای تولید برق می‌شود.

پنل‌های خورشیدی دو وجهی عمودی انرژی را افزایش می‌دهند، در فضا صرفه‌جویی می‌کنند و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کاهش می‌دهند. بیشتر انرژی خورشیدی از پنل‌های یک‌طرفه‌ای گرفته می‌شود که به‌صورت مسطح یا زاویه دار روی سقف یا زمین قرار گرفته‌اند، با این حال پنل‌های خورشیدی دووجهی عمودی راه خود را به مزارع و مکان‌های دیگر باز می‌کنند و با نیاز به فضای کمتر و تولید انرژی بیشتر در حال جذب علایق بسیار هستند.

این پنل‌ها یک راه‌حل جذاب برای کاربرد‌های محدود فضا محسوب می‌شوند که علاوه بر نصب روی پشت‌بام‌ها و دیوارها، می‌توانند به‌عنوان حصار یا جداکننده در یک ملک عمل کنند یا در امتداد بزرگراه‌ها، پارک‌ها و پارکینگ‌ها قرار بگیرند.

به نظر می‌رسد تولید انرژی دو طرفه منجر به خروجی بالاتر می‌شود و ماژول‌های خورشیدی دو وجهی عمودی بسته به عواملی هم‌چون منطقه، بازتاب سطح زمین، ارتفاع نصب و انتخاب اینورتر، می‌توانند بازده انرژی را بین پنج تا ۳۰ درصد افزایش دهند و به دلیل الگو‌های تولید برق برای استفاده در روز به پایداری شبکه برق کمک کنند. از سوی دیگر این پنل‌ها کمتر تحت‌تأثیر طوفان برف و تگرگ قرار می‌گیرند که این امر بهره‌وری آن‌ها را افزایش می‌دهد.

تحت شرایط نور خورشید مساعد، یک سیستم خورشیدی دو وجهی عمودی ۶ کیلوواتی هر سال حدود ۹ هزار کیلووات ساعت برق تولید می‌کند. البته نصب این پنل‌ها هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و ممکن است به دلیل هزینه بالاتر و نیاز به تجهیزات بیشتر منطقی نباشد، اما آن‌ها پتانسیل زیادی را برای کشاورزی، استفاده تجاری و مزارع بزرگ‌مقیاس نشان می‌دهند و می‌توانند مزایای قابل‌توجهی را به طرق مختلف ارائه دهند.

 

منبع: ایمنا

ارسال نظرات قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
=
captcha
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علیرضا
Germany
۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
شما را بخدا هرچه زودتر تولید برق و حتی آبگرم مصرفی ساختمانها از انرژی های پاک تجدید پذیر مانند خورشید و باد را باجدیت شروع کنید .
ما متاسفانه در این زمینه خیلی از دنیا عقب هستیم .
محمد مسیح محمودزاده
چشم از هفته آینده شروع میکنیم
بزرگمهر
تا زمانیکه دست کفتارزاده های اهالی حکومت به خزانه می‌رسد، ثروت ملت در آمریکا و کانادا و انگلیس و استرالیا و حتی روسیه خرج می شود.دیگه چیزی نمی ماند که برق و هزار کوفت دیگر تولید شود. فیلترشکن ملت را گل پسر مامان انسی دزد در کانادا درست می کند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۸
میتونی تصور کنی حصار ۵۰سانتی که کسی از رد نمیشه و دیوار ۲متری یا آپارتمان با در چند قفله که با شهامت ازش سرقت میشه .تفاوت پیشرفت در میل به سرمایه گذاری است .
ملت زندانی
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰
تا زمانی که مشکل مردم با شاهنشاه و قلدراش و ساواک که زنان رو دستگیر و با تیر میزنن حل نشه هیچ چی درست نمیشه