گام بلند ابرکوه برای خودکفا شدن در تامین انرژی با تولید برق خورشیدی
به گزارش برق نیوز، ابرکوه تنها با سرو ۴۵۰۰ ساله اش به عنوان شهر نمونه و شاهراه گردشگری سه استان یزد، اصفهان و فارس شناخته نشده بلکه قدمهای بلندی برای خودکفا شدن در تامین انرژی و تبدیل شدن به شهر سبز، آن هم با تولید برق خورشیدی برداشته است؛ گامهایی محکم که با حمایت مسوولان شهرستان و مشارکت مردم برای جهش تولید و رشد اقتصادی آن همراه شده است.
هدف شهرستان ابرکوه بر اساس سند یزد نوین، افزایش سه برابری تامین انرژی با برق تجدیدپذیر از ۵۵ مگاوات کنونی به ۱۴۰ مگاوات تا سال ۱۴۰۴ است.
به همین منظور محمد هادی زارع زاده، فرماندار ابرکوه و سایر مسئولان شهرستان فرش قرمز برای سرمایه گذاران پهن کرده و میگویند زیرساخت شهرستان، مشوقهای لازم با معافیت مالیاتی ۱۰ ساله و زمین در سطح مورد نیاز فراهم است و تنها خواسته شان تامین منابع مالی از مسیرهای ممکن و جذب سرمایه گذاران است.
فرماندار ابرکوه خاطرنشان کرد: کل مصرف برق شهرستان ابرکوه ۵۵ مگاوات در پیک مصرف است و بر اساس چشم انداز تعریف شده برای رشد تولید شهرستان تا یک سال آینده باید به ۱۴۰ مگاوات تولید و حدود ۳ برابر مصرف موجود برسیم؛ در راستای اجرای سند یزد نوین، استان موظف شده است ۲۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی تامین کند و به همین دلیل هر شهرستان ماموریتی در این زمینه یافته است.
وی، ارتباط موثر با عوامل ساتبا را در سرعت بخشی به فرایند ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر در شهرستان، بسیار موثر دانست و عنوان کرد: شهرستان ابرکوه آمادگی دارد در صورت برگزاری مناقصه عمومی برای جذب سرمایه گذاران، ساختگاههای مورد نیاز را برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر معرفی کند و قرار است بزودی تعدادی ساختگاه با ویژگیهای مقرر شده از سوی ساتبا تا یک هفته آینده به این سازمان معرفی شود.
آنچه در انتخاب زمینها مهم است، معرفی نقاطی با امتیاز نزدیکی به خط انتقال، نبود معارض و نبود آلایندگیهای محیطی است، تا بتوان با کمترین هزینه اراضی مد نظر سرمایه گذاران را معرفی کنیم که این ظرفیت در شهرستان وجود دارد.
هم اینک به ظرفیت مجموع بیش از ۴.۱ مگاوات نیروگاه خورشیدی در بخش خانگی و صنعت شهرستان ابرکوه در حال تولید است و حدود ۶ سامانه خورشیدی بر روی چاههای کشاورزی نصب شده است.
زارع زاده تصریح کرد: حدود ۸۰۰ حلقه چاه کشاورزی در این شهرستان وجود دارد که بر اثر ناترازی برق در سالهای اخیر آسیب دیده اند و برای همین نیاز است که سامانههای خورشیدی بر روی چاهها ایجاد شود تا هم پمپهای کشاورزی در تابستان خاموش نشوند و هم برای کشاورزان در ۸ ماه سال درآمدزایی شود.
وی از رشد چشمگیر نصب سامانههای خورشیدی برای خانوادههای کم برخوردار در شهرستان خبر داد و خاطرنشان کرد: در آغاز، برای اجرای نیروگاههای کوچک خانگی با توجه به کیفیت و نوع ساخت منازل روستایی، از نظر فنی امکان استقرار وجود نداشت، به همین دلیل در اردیبهشت ۱۴۰۱، طی یک طرح ابتکاری و برای اولین بار در کشور ساخت نیروگاه تجمیعی ۲۰۰ کیلوواتی برای روستای "کلپه" به عنوان روستای کم برخوردار و با ۴۰ خانوار اجرا شد که هم اکنون همه اهالی این روستا از درآمد نیروگاه برخوردار شده و به تولیدکننده برق تبدیل شده اند؛ و پس از آن چندین نیروگاه تجمیعی برای دیگر روستاها اجرا و به بهره برداری رسید. فرماندار ابرکوه اضافه کرد: هم اینک برای ساخت نیروگاههای خورشیدی به ظرفیت مجموع ۲.۵ مگاوات برای ۶۰۰ خانواده تحت پوشش نهادهای حمایتی نیز پرونده تشکیل شده، مراحل کار طی شده و مجری طرح در مرحله دریافت تسهیلات است.
وی تامین منابع مالی را از چالشهای پیش روی ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر دانست و عنوان کرد: نیازمند تامین مالی برای ساخت بیشتر نیروگاههای خورشیدی هستیم که امیدواریم با منابع سازمان بهروری، جهاد کشاورزی، اعتبار صندوقهای و نهادهای حمایتی و تسهیلات اعطایی به شرکتهای دانش بنیان این مسئله حل شود.
حاکمان شهر ابرکوه مصمم هستند برق خورشیدی را به تولیدکنندگان برسانند تا شعار سال را با جهش تولید و مشارکت مردم تحقق ببخشند که با اعلام آمادگی شان به ساتبا برای معرفی ساختگاه نیروگاههای خورشیدی نصف راه را رفته اند و ثابت کرده اند که خورشید بانان شایسته اند؛ حال باید دید که آیا این شهر میتواند به شهر سبز تبدیل شده و در گام بعدی، این شهر کویری خوش آب و هوا! در تامین انرژی با برق خورشیدی خودکفا شود؟
بیا اردکان یزد نیروگاه برق ۱ زدند با آلودگی زیاد
دومیش هم دارند مزنن اون با الودگی
اونجا هم دارن یکی مزنن بنام گنده سازی۲
ترکیب خورشید و کشتزار
شید در فارسی تابش نور هست و کشتزار هم بجای مزرعه
ای کاش تمام شهرهای ایران این الگو را انتخاب می کردند و انرژی خدادادی باد و نور خورشید را تبدیل به انرژی می کردند و شاهد این همه بی برنامگی در تامین برق نبودیم.
ای کاش مسئولین از بانک ها و مراکز دولتی می خواستند لااقل برق خودشان را به صورت پاک تامین کنند و با سیاست های تشویقی از مردم می خواستند این کار را به صورت یک فرهنگ درآورند.
به امید آن روز
من به عنوان یک شهروند طرفدار انرژی ها تجدید پذیر و هوای پاک هستم
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.