ماینر غیرمجاز عامل استعفای مدیرعامل بورس/ مقایسه توانیر در مقابله با فساد/ ضرورت تغییر رویه محرابیان در مبارزه با فساد
سرویس صنعت برق نیوز: سال گذشته و در شرایطی که تازه توانیریها بعد از چندسال استخراج رمزارزها متوجه شدند این پدیده یکی از عوامل کمبود برق در کشور است در اقداماتی سریع و هیجانی، بجای کنترل و هدایت ماینرها به مصرف قانونی و منطقی برق، در پی غیرقانونی کردن و جمع آنها برآمدند.
توانیر که پارسال ادعا میکرد تا ۵۰۰ مگاوات از برق کشور توسط ماینرهای غیرمجاز مصرف میشود بجای استفاده از راهکارهای فنی مهندسی در کشف ماینرها و آموزش کامل نیروهای خود، اعلام کردند هرکس مراکز استخراج رمز ارز را لو دهد پاداش میگیرد. پاداشی که البته حرف و حدیثهای زیادی در دادن آن وجود دارد و گزارشهای متعددی اعلام شده که با آنکه گزارش ماینر غیرمجاز داده شده ، اما معلوم نیست سرانجام برخورد و یا پاداش ها به کجا رسیده است.
در همان روزها برق نیوز خبر زد که برخی از ماینرهای غیرقانونی با اطلاع و حتی حمایت ضابطین و یا کارکنان برقی همچنان مشغول فعالیت بوده و به دلایلی حاضر به لو دادن آنها نیستند. توانیر به جرم توهین و تهمت به کارکنان خدوم توانیر و صنعت برق از برق نیوز شکایت کرد که الان جای پرداختن به جزئیات آن پرونده نیست اما رویکرد توانیر در مسئله برخورد با فساد قابل تامل است.
از روز چهارشنبه در فضای مجازی و برخی رسانهها اخباری مبنی بر کشف تعدادی ماینر غیرمجاز در بورس اوراق بهادار تهران منتشر شد که البته بعد از آن روابط عمومی بورس اوراق بهادار تهران این مسأله را رسما و قویاً تکذیب کرد. امروز خبر آمد درپی تایید کشف دستگاههای ماینر در شرکت بورس، علی صحرایی استعفا کرد.
در این اتفاق چند نکته مهم وجود دارد. اولا اینکه روابط عمومیهایی که وظیفه خود را سرویس دهی به شخص مدیر دانسته و وظیفه سازمانی خود را ذیل منافع مدیرعامل تعریف میکنند و با ماله کشی در پی برندسازی یا حفظ اعتبار و جایگاه مدیران خود هستند بلای جان رسانهها و اطلاع رسانیهای شفاف در ایران شده اند. روابط عمومی بورس تهران هم مثل اکثر روابط عمومیهای صنعت برق صرفا تکذیب را بلد بود.
نکته مهمتر برخورد سازمان بورس با این قضیه بود که منجر به استعفای شخص مدیرعامل بورس تهران شد. آنها اگر در توانیر آموزش دیده بودند میتوانستند بعد از تکذیب روابط عمومی، از رسانه منتشر کننده خبر شکایت کنند و اگر کار بالا میگرفت یک آبدارچی یا نگهبان ویا کارمند جزء را قربانی کرده و مدیرعامل را نگه دارند تا آبروی اسلام و مملکت و... را حفظ کرده باشند.
حتی یک نفر از توانیر قبل از شکایت از برق نیوز از ما نخواست که شما اگر گزارشی در خصوص ماینرهای غیرمجاز دارید بدهید بررسی کنیم. حتی برای یک نفر برخورد با این فساد احتمالی مسئله نشد و کسی حتی در مورد فسادی که زیر گوش توانیر در شرکتها ممکن است رخ دهد سوال نپرسید و هنوز هم معتقدیم اراده جدیای برای مقابله با فساد در توانیر وجود ندارد.
اگر وزارت نیرو میخواست با فساد به خوبی مقابله کند باید آن هنگامی که مدیرعامل منصوب شده زیرمجموعه توانیر در دادگاه مجرم شناخته میشد مدیرعامل توانیر یا معاونتهایش را برکنار میکرد.
عجیب است که تعدادی از مدیران و معاونتهای برقی درست زیر گوش توانیر، حراست و بازرسی های ما در حال ارتکاب جرم بوده اند و توسط نهادهای بازرسی و قضائی خارج از وزارت نیرو مورد پیگیری قرار گرفته و حتی تعدادی نیزی مجرم شناخته شده اند اما آنها متوجه نشده اند!
چه تعداد مدیرعامل و مدیر صنعت برقی در ۴ سال گذشته بجرم فساد اخلاقی و مالی برکنار شده اند؟ چند تا از آنها با گرفتن سمت های دیگر حکم تبرئه حداقل در ظاهر گرفتند؟ توانیر ویا دیگر ارگانهای دولتی برق، چند تا از آنها را با آنکه میدانستند دارای پرونده هستند تا روز آخر نگه داشتند؟ در صنعت برق کار بجایی رسیده که هزینه های مبارزه با فساد بیشتر از ارتکاب فساد شده و این تنها یک پیام دارد که باید از راس هرم تغییرات شروع شود. چه فرقی بین فساد خود مدیرعامل برق حرارتی، توانیر، مدیریت شبکه، ساتبا و... با فساد افرادی که منصوب شده آنهاست وجود دارد. اگر فسادی رخ داده باشد مثل مدیرعامل بورس تهران آنها نباید برکنار می شدند؟
محرابیان اگر میخواهد به شعار مبارزه با فسادی که رهبری و رئیس جمهوری ایران بر آن تاکید فراوان داشته و خود نیز جزو مهمترین برنامه هایش قرار داده، عمل کند باید بداند نباید از افرادی که خود مسئله دار بوده و از فساد حمایت کرده و یا حتی با آنها مماشات کرده اند استفاده کند. بدیهی است که سلامت بدون تخصص نیز فساد آور است و افرادی که انتخاب میشوند باید ضمن اینکه سالم بوده، دارای تخصص و تجربه کافی باشند وگرنه بخش مهمی از فسادهای فعلی ناشی از عدم تسلط و تخصص مدیرانی است که از بی سوادی آنها سوء استفاده می شود.
بورس تهران کار خوبی کرد و اتفاقا باید علاوه بر مدیرعامل این سازمان، روابط عمومی آنرا نیز برکنار میکرد. احتمالا ماینرهای کشف خیلی کمتر از آن چیزی است که ماموران برقی ما توانسته باشند آنرا تشخیص دهند ولی پیام این اقدام به مراتب بهتر از شعارهایی بود که توانیر در مقابله با فساد سر می دهد.
جالب است بدانید که متوسط مصرف فارمهای غیرمجاز بالای ۱۰۰ کیلووات بوده و خیلی از آنها در مراکز و کارخانههای غیرفعال راه اندازی شده اند و جالبتر آنکه این حجم مصارف غیرمجاز در حال انجام بوده، اما لو نرفته و کشف نشده اند. ماینرها برای برخی، سودهای خوبی داشته و طبیعی است که با لو دادن آنها مخالفند. وزارت نیرو و مدیران ما بخش قابل توجهی از کمبود تولید را به گردن ماینرها انداخته، طوری که عموم مردم ماینرها را مقصر خاموشیها میدانند. داستان عجیبی است...
کارکنان از تبعیض و سو استفاده از قدرت ندیریت شاکی هستند در مقابل این همه نارضایتی متاسفانه نه استعفا داد و نه توانیر ایشان را برکنار کرد
بنظر میرسد تغییرات پیش رو در بخش برق خواب را از چشمان این مدیران ربوده است
به خدا این ها رو میبینیم و هیچ برخوردی از دستگاهای نظارتی و حراستی نمیبینم نا امیدی و بی انگیزه ای بوجود می اید که اینها باعث نابودی نیروگاها و و نیروی انسانی میشود
استعفای مدیر بورس درس خوبی به مدیرهای برق داد
گل گفتی چرا قابل مقایسه نباشد همین چند روز پیش نمونه بارز ان توسط برادر مدیر برقی اقای ا م در شرکت توزیع بر ق سیستان وبلوچستان لو رفت علاوه بر انکه استعفا نداده بلکه در کمال وقاحت به پشتوانه شریک تجاری اش در معاونت بالا دستی به دنبال مدیر عاملی شرکت .... نیز می باشد
جستجو کردم پیدا شد ... اما قسمت جالب این هست که با ۵۸ نظر ثبت شده تو لیست پربحث ترین ها نیست!!! در حالیکه خبرهایی با بیست نظر تو لیست هستن!! حتی خبرهای تاریخ انتشار قبل این خبر هم تو لیست هستن!!!
نمی توان یک خبر را مدت زیادی در لیست ترینها نگه داشت تا امکان گردش سریعتر اخبار فراهم شود
مگه چند درصد رشد مصرف خانگی و صنعتی و کشاورزی و... بود؟
خاموشی های به این حد گسترده خبر از رشد عظیم برق مصرفی داشت
همون پونصد مگاواتی که میفرمایید خودش یه نیروگاه میخواد
خیلی خبر خوبی رو کار کردی!
اگر وزیر بدنبال فساد ستیزی باشه باید یک کمیته متشکل از منصوبین جدیدش از وزارت تا شرکتهای مادر تخصصی در حوزه های نظارتی و تخصصی تشکیل و بصورت خیلی فوری به پرونده فساد مدیران ارشد رسیدگی و برخورد نماید تا ....
تا درس عبرت برای سایرین شود.
معاون امور برق وزیر ،مدیرعامل توانیر باید سریعاً تکلیف این چندتا مدیرعامل متخلف و برکنار شده را روشن و به وضعیتشان رسیدگی نمایند.اگر تخلف کردن کو برخورد؟!؟!
همین مدیران عامل در زمان مدیریت شأن در شرکت با پرسنل متخلف چه برخوردی کردند؟! حتی اخراج کردند.
مدير أمور برق دو ... جرم سرقت سيم مس با همكاري ف...
واقعا چرا این همه ... سازمان یافته در وزارت نیرو باهاش برخورد نمیشه؟؟؟
از افزایش قیمت در مناقصات تا بازی در آوردن در صدور مجوز اشتراکها
تا انتصابات بر اساس میزان توانایی افراد در ...
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.