تشریح جزئیات مدیریت ناترازی برق در دولت سیزدهم توسط وزیر نیرو در مجلس
به گزارش برق نیوز، علی اکبر محرابیان، در جلسه علنی امروز-یکشنبه ۲۰ خرداد- مجلس شورای اسلامی درباره برنامههای مدیریت مصرف انرژی در ماههای گرم سال و نحوه تعیین نرخ متوسط قراردادهای تبدیل انرژی، مبنای تعرفه برق و تدابیر اتخاذ شده برای کاهش قطعی برق صنایع با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، گفت: آب و برق دو عنصر حیاتی در زندگی، رشد اقتصادی، تولید، امنیت، مسائل اجتماعی و محیط زیست کشور محسوب میشوند که این جلسه نشان دهنده عزم راسخ نمایندگان برای ورود به این مسائل مهم کشور است.
وزیر نیرو در تشریح وضعیت برق در شروع به کار دولت سیزدهم گفت: در ابتدای دولت با سه ناترازی بزرگ، بین تولید و مصرف، ناترازی سوخت و ناترازی اقتصادی در بخش برق روبرو بودیم، طی دولتهای هفتم و هشتم، ۶۰ درصد به ظرفیت نیروگاهی اضافه شد، در دولتهای نهم و دهم، ۶۸ درصد به این ظرفیت اضافه شد و در دولت یازدهم و دوازدهم، ۲۳ درصد به ظرفیت منصوبه نیروگاهها افزوده شد، این کاهش سرمایه گذاری انحراف قابل توجهی از برنامه پنجم و ششم توسعه است که در گزارش مجلس هم قید شده است، همین امر در سالهای اخیر منجر به ناترازی قابل توجهی در صنعت برق کشور شده است.
محرابیان افزود: اگر بخواهیم این ناترازی را مرور کنیم از سال ۹۶ آغاز شده و تا ۱۴۰۰ به اوج خود رسید در تابستان ۱۴۰۰ از اردیبهشت ماه تا پایان شهریور شاهد قطعیهای مکرر برق در قسمتهای مختلف از جمله برق خانگی بودیم، ابتدا با یک نوبت در روز و به مرور این قطعیها بر اساس جداول منتشره تا سه نوبت افزوده شد.
وی افزود: با روی کار آمدن دولت سیزدهم ما باید از یک سو ناترازیها را برطرف کنیم و از سوی دیگر اضافه تقاضایی که در اثر رشد مصرف و مشترکان جدید به وجود میآمد را مدیریت کنیم، سالیانه هم یک میلیون مشترک به برق کشور اضافه میشود که به معنای رشد حداقل ۵ تا ۶ درصدی مصرف برق است به عبارتی دولت باید ناترازی حدود ۱۵ هزار مگاواتی را مدیریت میکرد و هم میبایست سالانه ۵ تا ۶ درصد اضافه تقاضا را پاسخ میداد.
محرابیان گفت: رفع این ناترازی با احداث نیروگاه نیاز به زمان داشت ما دو اقدام اساسی را در دستور کار قرار دادیم، اقدام اول توسعه نیروگاهها و اقدام دوم مدیریت و بهینهسازی مصرف بود در توسعه نیروگاهها طی حدود ۳۲ ماه عملکرد دولت سیزدهم بیش از ۹ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه کشور افزوده شد.
وی با بیان اینکه حدود ۲۲ هزار مگاوات دیگر نیز به ظرفیت نیروگاهی افزوده خواهد شد، تصریح کرد: یکی از اقدامات خوب مجلس شورای اسلامی، تصویب ماده ۴ قانون مانع زدایی به منظور سرمایهگذاری صنایع کشور برای احداث نیروگاهها بود که کمک حال دولت سیزدهم شد.
وی درباره مدیریت مصرف برق کشور توسط دولت سیزدهم گفت: مدیریت مصرف به معنی جدا کردن اوج مصرف در بخشهای مختلف است و در صورتی که مصرف به خوبی کنترل نشود، ضرر و زیان ناترازی به معیشت مردم وارد خواهد داشت، اما دولت سیزدهم در مدیریت مصرف در بخش خانگی با اعمال تعرفه و پاداش صرفه جویی، در ادارات با تغییر ساعات و در بخش صنایع با موکول کردن تغییر زمان مصرف برق صنایع از ساعتهای پربار به ساعتهای کم بار توانست میزان مصرف را کنترل کند.
وزیر نیرو ادامه داد: در تابستان ۱۴۰۲ مجموع مصرف خانگی نه تنها رشد نکرد بلکه به صورت هوشمندانه به ۴۶ میلیارد کیلووات ساعت کاهش پیدا کرد. همچنین ۲۵ درصد برق بیشتر برای صنایع تامین شد. این درحالیست که در تابستان ۱۴۰۱ مجموع مصرف ۴۸ میلیارد کیلووات بوده است.
محرابیان اضافه کرد: در دولت سیزدهم مدیریت مصرف در صنایع به گونهای بوده است که موجبات کاهش تولید فراهم نشود از سوی دیگر برای اولین بار در طول صنعت برق کشور، میزان تامین برق صنایع از برق خانگی پیشی گرفت.
وی با اشاره به برنامه وزارت نیرو برای تابستان سال ۱۴۰۳ گفت: در بخش خانگی علاوه بر پاداش صرفهجویی برای کسانی که کاهش مصرف دارند مشوقهای دیگری در نظر گرفته شده است. همچنین در سال گذشته اعطای این مشوقها بر روی تعرفه مشترکانی که کاهش مصرف داشتند تاثیر زیادی در مدیریت مصرف داشته و امسال نیز در کنار این موضوع «پویش با انرژی» در نظر گرفته شده است که براساس این پویش با استفاده از ابزار هوش مصنوعی با همه مصرفکنندگان برق ارتباط برقرار میشود و روشهای کاهش مصرف را به هر مشترک گوشزد کرده و آموزش میدهد و به دنبال کاهش مصرف، میلیونها جایزه به مشترکان پرداخت خواهد شد.
وی اضافه کرد: از بستههای اینترنتی گرفته تا کالاهای دیجیتال و لوازم خانگی کوچک، بزرگ و متوسط و اعطای صدها خودرو به صورت رایگان برای مشترکانی که مصرف خود را کاهش میدهند بخشی از مشوقها برای کاهش مصرف در بخش خانگی لحاظ شده است. مشوقهای در نظر گرفته شده در قالب قرعهکشی میتواند مصرف را در حوزه خانگی کاهش دهد.
محرابیان در ادامه خاطرنشان کرد: در بخش اداری نیز براساس مصوبه هیئت دولت به موجب قانونی که سال گذشته به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، ساعات کاری ادارات کاهش پیدا میکند. این موضوع در طول روز تا ۳۰ درصد و تا بعد از ظهر تا ۶۰ درصد منجر به صرفهجویی خواهد شد و حدود ۱۵۰۰ مگاوات از مصرف برق را کاهش میدهد.
وزیر نیرو با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در حوزه صنایع هم گفت: ما صنایع را به سه دسته تقسیم کردیم گروه اول صنایع کوچک و کارگاهی هستند که تعداد آنها در کشور زیاد است. ۵۶۰ هزار واحد صنعتی کوچک در کشور داریم که مجموع اشتغال این صنایع بسیار بالا است و اشتغال و معیشت قشر زیادی به این صنایع گره خورده است و حدود ۹۰ درصد از صنایع کشور را شامل میشود. برای این گروه هیچگونه محدودیتی در نظر گرفته نشده است.
وی در ادامه بیان کرد: صنایع متوسط نیز در شهرکهای صنعتی مستقر هستند و برای آنها تنها در روز تعطیلی محدودیت در نظر گرفته شده است و در ۶ روز باقی هفته میتوانند با تمام ظرفیت تولید داشته باشند. صنایع بزرگ نیز شامل ۷۰۰ واحد صنعتی میشود که واحدهای فولادی و آلومینیومی و مسی میشود. کاری که ما کردیم در این نوع صنایع منحنی محدب مصرف برق به منحنی مقعر تبدیل شده است یعنی در ساعات اوج مصرف کمترین انرژی را دریافت میکند و در ساعتهای کمباری میتواند حداکثر انرژی برخوردار باشد.
۲۲ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید در حال احداث است
"علی اکبر محرابیان" در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به برخی پرسش نمایندگاه مجلس دوازدهم که پیرامون مسائل و چالشهای صنعت آب و برق کشور مطرح شد، گفت: رفع ناترازی صنعت برق موضوع بسیار مهمی است که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت و قوانین بسیار خوبی برای عملیاتی کردن این مهم در برنامه هفتم توسعه و قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق آمده است.
وی با تأکید بر اینکه برای رفع ناترازی نیاز به احداث نیروگاه، توسعه شبکه، توسعه پستها و احداث خطوط انتقال برق است، افزود: انجام این اقدامات نیاز به حمایت مجلس شورای اسلامی در حوزه سرمایهگذاری دارد.
محرابیان با اشاره به اینکه ساخت یک نیروگاه از مرحله تصمیمگیری تا بهرهبرداری نیاز به زمان معقول و کافی دارد، بیان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۹ هزار مگاوات برق به ظرفیت شبکه اضافه شده است و ۲۲ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی دیگر نیز در حال احداث است.
وزیر نیرو ادامه داد: میزان برق تحویلی برای بخش صنعت در تابستان سال ۱۴۰۲ نسبت به تابستان سال ۱۴۰۰ به میزان ۲۵ درصد افزایش یافت و در فصل گرم سال جاری نیز تلاش بر این است تا از طریق برنامههای انگیزشی و به صورت ارادی مصرف برق بخشهای غیرمولد روز به روز کاهش یابد و به بخشهای صنعتی اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه برای عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۳ وزارت نیرو ۱۸۰ اقدام راهبردی را در دستور کار قرار داد، اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه و قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق بر روی مواردی مانند ایجاد عدالت در توزیع انرژی، پرداخت مطالبات نیروگاه، بهینهسازی و صرفهجویی در مصرف برق مورد تأکید قرار گرفته مقرر شده است تا پایان برنامه هفتم ظرفیت نیروگاهی کشور به ۱۲۳ هزار مگاوات برسد.
وزیر نیرو در همین رابطه تصریح کرد: توسعه ۶ هزار کیلومتر خط انتقال و ۵۰ هزار مگاولت آمپر پست از دیگر اقداماتی است که بر اساس برنامه هفتم توسعه باید اجرایی شود، اقدامات صورت گرفته از ابتدای دولت تاکنون با سرعت متناسبی پیش رفته است و انجام کامل این اقدامات میتواند نقش مؤثری در رفع ناترازی برق کشور داشته باشد.
محرابیان خاطرنشان کرد: امروزه ساخت نیروگاه از طریق بخش خصوصی دنبال میشود و در این بین نیاز به حمایت ویژه مجلس شورای اسلامی و سرمایهگذاری از سوی صندوق توسعه ملی وجود دارد.
وی با اشاره به نیاز ۲۰ میلیارد دلاری صنعت نیروگاهی کشور برای تحقق برنامه افزایش ظرفیت متناسب با برنامه هفتم توسعه افزود: توسعه ظرفیت برق کشور تنها با قانون عملیاتی نمیشود و برای تحقق آن نیاز به فعالسازی بخش خصوصی است.
وزیر نیرو در خصوص راندمان نیروگاههای کشور اظهار داشت: در حال حاضر نیروگاههای متفاوت و متنوعی در کشور در حال فعالیت هستند که شامل نیروگاههای قدیمی ۳۰ ساله و ۴۰ ساله تا نیروگاههای در حال احداث است و بر اساس قوانین و مقررات جدید نیروگاههای جدید باید راندمان بالای ۵۵ درصد داشته باشند تا به شبکه سراسری سنکرون شوند.
صنایع کشور موظف هستند ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه خود تأمین احداث کنند
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق اشاره کرد و افزود: بر اساس این ماده قانونی صنایع کشور موظف هستند ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه خود تأمین احداث کنند که از این میان ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه احداث و به شبکه سراسری سنکرون شده است و ۶ هزار مگاوات نیروگاه دیگر نیز در حال احداث است کهامیدواریم تا سال آینده به شبکه متصل شوند.
وزیر نیرو در مورد ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور بیان کرد: در جهان توجه ویژهای به به انرژیهای تجدیدپذیر شده است که مزایای متفاوتی مانند رفع ناترازی برق، رفع ناترازی آب، رفع ناترازی سوخت و حفظ محیط زیست را در پی دارد و در حال حاضر نیروگاههای متعدد تجدیدپذیر در کشور در حال احداث است که نیاز به حمایت ویژه مجلس دارد.
محرابیان در مورد رفع مشکل نقدینگی نیروگاهها و پرداخت مطالبت آنها اشاره کرد: در ابتدای دولت سیزدهم نیروگاهها مطالبات ۳ تا ۵ ساله داشتند، اما اکنون بخش قابل توجهی از برق نیروگاه از طریق بورس به فروش میرسد و این نیروگاهها به صورت نقدی هزینه برق تولیدی خود را دریافت میکنند.
۶۰ درصد برق تولیدی نیروگاهها در بورس معامله میشود
وی در همین رابطه تصریح کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه مقرر شد تا پایان این برنامه ۶۰ درصد برق تولیدی نیروگاهها در بورس به فروش برسد، اما این نوید را به شما نمایندگان مجلس میدهم که این هدفگذاری تا پایان خرداد سال جاری در سال اول اجرای برنامه هفتم محقق میشود.
وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت تأمین مالی به منظور توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه کرد: کلید توسعه بخشهای مختلف اعم از صنعت و کشاورزی و تأمین رفاه عمومی انرژی برق است و اگر بنا به هر دلیلی اقدام به توسعه صنعت و کشاورزی کنیم، اما از توسعه صنعت نیروگاهی غافل باشیم، معنای این اقدام افزایش ناترازی است.
محرابیان در مورد نحوه مدیریت مصرف برق چاههای کشاورزی گفت: مدیریت چاههای کشاورزی باتوجه به شرایط آبی دشتها و میزان انرژی موجود انجام میشود و رژیم آبیاری چاههای کشاورزی با استفاده از نظراتی که نمایندگان مجلس دادند، به گونهای مدیریت میشود که خللی در فرایند آبیاری ایجاد نشود.
اکثر همکارانم که نخبه علمی بودن به خارج از کشور مهاجرت کردند.
همه رو برعکس میگه
همه اونهایی که داره به عنوان دستاورد مطرح میکنه اتفاقا نقاط ضعفشه که با آما رغلط داره به عنوان موفقیت جا میزنه
بازرسی ترسو و بی مسئولیت منابع انسانی نامدیر ناآگاه غیر متعهد غیر متخصص و بسیار بی مسئولیت و......
وزیر محترم نیرو
موضوع مدیریت مصرف آن هم مصرف بهینه موضوع درستی است، اما مجموعه صنعت برق که نباید خودشان را گول بزنند در بحث عام و مدیریت کسب و کار بحث اقتصاد و سودی دهی شرکت ها مهم است یعنی در قانون تجارت شرکت ها باید سود ده باشند و این بحث که مردم کم مصرف کنند ما توان تولید نداریم، تسهیل گری در تولید دجی ها را نداریم، پس زورمان را بر قطع تولید می کنیم و می گوییم ما مدیریت مصرف کردیم، انرژی برق انرژی پاکی است که باید مدیریت بهینه شود! یعنی چه؟ بله عوامل و نقاط قوت و ضعف _ فرصت و تهدید به درستی احصا و تجزیه تحلیل گردد ، چطور ؟!
۱- مدیران ارشد و تصمیم گیر صنعت برق علم مدیریت بلد نیستند یعنی اقتصاد و مصرف بهینه و بهره ور را نمی دانند.
۲- ایران معدن انرژی پاک است کدام انرژی : خورشیدی ، بادی، دریایی و آبی. که می شود برق ارزان تولید کرد. چرا استفاده نمی شود ....!!!
۳- برای مدیریت مصرف بهینه، صنعت تولید باید کالای درست تولید کند، قیمت برق واقعی گردد، مدیران ارشد جابه جا گردند و هدف به سمت اقتصاد برق، ایجاد زمینه مصرف بهینه، و اجازه راحت و تسهیل سرمایه گذران برای تولید و فروش برق گردند با اولویت رعایت مدیریت سبز.
۴- اجازه تولید و فروش برق مازاد سرمایهگذاری صادر گردد.
۵- از لوشان تا شهریار برای تسهیل در ایجاد مزرعه توربین های بادی به کشاورزان همزمان کاشت و تولید برق بادی فراهم کرد.
۶- از موج دریا در جنوب و شمال تمهیدات برای تولید در نظر گرفت .
۷_ بخش فلات مرکزی زمین های شور و لم یزرع بخش پنل های برقی با تسهیلات و تسهیل گری کمک کرد.
جناب وزیر به خدا این ها حرف نیست نیاز به مرد عمل و اجرایی دارد، معاون امور برق و انرژی شما چکار می کند، و....
بفرمایند این نیرو های سفلرشی بیش از ۳۷ نفر نمایندگان مجلس و دوستان و فامیل مدیر عامل برق آذربایجان را بدون طی مراحل قانونی بکارگیری کردید . آیا جزو دستاوردتان میدانید .
متاسفم برایشان
دريافتي حقوق پرسنل شرکت توزیع امسال ۱۶ درصد افزایش دارد . به این هم پاسخ دهند.
تصمیم گیران شرکت های مادر تخصصی بخصوص مجامع در یک وزارتخانه تصمیم های غیر قانونی و متضادی را اتخاذ میکنند که ایشان و منابع انسانی اش پاسخگو نیستند و در گروه های اجتماعی که ایجاد کرده اند صرفا اراجیف میفرمایند
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.