![طرحهای صنعت آب و برق استان آذربایجان غربی افتتاح میشود طرحهای صنعت آب و برق استان آذربایجان غربی افتتاح میشود](/files/fa/news/1403/4/14/153323_238.jpg)
هتلی «سبز»، واقع در بیست و دو کیلومتری مرکز شهر که تنظیم سرمایش و گرمایش ساختمان آن با استفاده از پمپهای حرارتی و سیستم گردش آب صورت میگیرد. یک موتورخانه هوشمند و خودکار و البته مقرون به صرفه، با قابلیت تنظیم دمای داخلی و صرفهجویی انرژی در اتاقهای خالی، این هتل را تبدیل به ساختمانی مطابق با معیارهای محیط زیستی کرده است.
آندره هارمس، مهندس پایداری هتل توضیح میدهد که چگونه مخازن زیرزمینی به ذخیره انرژی کمک میکنند: «ما از طریق این لولهها آب را به جریان در میآوریم تا از دمای زیرزمین استفاده کنیم. بدین ترتیب، در تابستان که باید داخل را خنک نگه داریم آب گرم را به گردش در میآوریم. فرض کنید دمای بیرون سی درجه باشد که اینجا در کیبتاون زیاد پیش میآید ولی دما در آن پایین تنها نوزده درجه است. بنابراین ما آب گرم را زیر زمین میفرستیم و در نتیجه مقدار زیادی از گرمای خود را آن پایین از دست میدهد و وقتی دوباره به سطح زمین برمیگردد، خنکتر میشود.»
علاوهبر کنترل دما از طریق سیستم «زمین گرمایی»، در مرحله ساخت و ساز هم سعی شده است تا میزان مصالح بهکار رفته در این ساختمان، کاهش پیدا کند. با استفاده از توپهای پلاستیکی بازیافت شده توخالی در کنار سیمان، استفاده از بتون که تولید آن انرژیبر است، در این ساختمان بیش از هزار تن کاهش پیدا کرده است.
با بازیافت آب مصرف شده در حمام و روشویی و استفاده مجدد از آن در سیفون توالت، در مصرف آب این هتل هم صرفهجویی میشود. حتی آب باران و آبهای زیرزمینی هم با استفاده از این فنآوری بازیافت میشوند.
هارمس بیشتر توضیح میدهد: «سطح ایست آبی» اینجا حدودا تا کمر من است که بقیه آن سرریز میشود. ما با هدایت آب سرریز شده به درون تانکر میتوانیم از آن در شستن ماشین، آبیاری و کارهای دیگر استفاده کنیم.»
گام بعدی در «سبز» کردن این هتل استفاده از صفحههای خورشیدی هم بهعنوان منبع تامین انرژی هم بهعنوان سایبان بالکن هاست. برای بازیافت انرژی در این هتل، حتی از کالریهای مصرف شده میهمانان هنگام ورزش هم صرفنظر نمیشود. آسانسورها با استفاده از انرژی بازیافت شده، بین بیست تا سی و پنج درصد در مصرف الکتریسیته صرفهجویی میکنند. آب باران و آبهای زیرزمینی هم بازیافت میشوند و بعد از تصفیه، در آبیاری گلها و گیاهان هتل و همینطور گلخانه رستوران بهکار برده میشوند. بدین ترتیب، حدود ۳۵ درصد در مصرف آب لولهکشی صرفهجویی میشود.
یولاندا برگر، یکی از آشپزهای هتل در مورد کاهش تولید گازهای گلخانهای در این هتل توضیح میدهد: «کاهو و سبزیهای مورد نیازمان را از راه آکواپون یک (فن تولید توامان ماهی و گیاه) تامین میکنیم و پرورش سبزیهای مخصوص خودمان را هم از این راه شروع کردهایم. ما مایحتاج خود را از شرکتهای کوچکی که در شعاع حداکثر ۱۶۰ کیلومتری باشند میخریم.»
هتل «ورده» در اوت ۲۰۱۳ افتتاح شده و سعی دارد با تداوم و تقویت برنامههای محیط زیستی خود، به «سبزترین» هتل قاره سیاه معروف شود.
منبع:انرژی هاب
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.