کد خبر: ۱۵۵۶۹
تاریخ انتشار : ۱۴:۰۴ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
یک فعال بخش خصوصی گفت: جلوگیری از حضور خارجی ها در بازار برق ایران به نوعی «نقض غرض» خواهد بود و نمی توان از یک سو خواهان حضور آنان در کشور بود و از سوی دیگر مانع فعالیت آنان در بخش نیروگاهی شد.
«علی عسگری» افزود: اکنون یکی از بایسته های اساسی کشور ارتقای ظرفیت نیروگاهی برای تامین نیازهای بخش های مختلف اقتصاد است.

وی گفت: امروز با وجود برخورداری از ظرفیت نیروگاهی 75 هزار مگاواتی، وزیر نیرو از احتمال بروز خاموشی در شبکه برق سراسری خبر می دهد و از این رو، همچنان به ارتقای ظرفیت نیروگاهی نیازمندیم.

عسگری بیان داشت: کشور سالیانه به سه هزار تا چهار هزار مگاوات ظرفیت تازه نیروگاهی نیاز دارد اما ظرفیت های داخلی تکافوی نیازها را نمی دهد و بر این اساس به حضور خارجی ها و بهره مندی از فناوری های نوین آنها نیازمندیم.

وی اضافه کرد: جلوگیری از حضور خارجی ها در بازار برق ایران به نوعی «نقض غرض» خواهد بود و نمی توان از یک سو خواهان حضور آنان در کشور بود و از سوی دیگر مانع فعالیت آنان در بخش نیروگاهی شد.

معاون پیشین برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو ادامه داد: به طور قطع حضور کشورها و شرکت های خارجی به رفع نیازهای وزارت نیرو در آن دسته از ظرفیت هایی منجر می شود که توانمندی داخلی برای آنها وجود ندارد.

وی اضافه کرد: با این همه بسیاری از تولیدکنندگان و شرکت های داخلی فعال در صنعت برق، توانایی کنونی در برآورده کردن نیازهای کشور را کافی می دانند و از شرکت هایی مانند «گروه مپنا» نام می برند اما آنچه مهم است نیاز امروز کشور به فناوری جدید در این عرصه و منابع تامین مالی است که بویژه در سال های تحریم از آنها بی بهره بودیم.

عسگری، جنبه های سیاسی حضور خارجی ها در بازار برق کشور را به دلیل تداوم حمایت های آنها از ایران در زمان تحریم «کمرنگ» توصیف کرد.

به گزارش ایرنا، پس از آغاز اجرای برجام کشورها و شرکت های مختلف خارجی برای حضور در بخش های مختلف بازار ایران بویژه صنعت برق سفرهای متعددی به کشور انجام داده اند.

پیشتر معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو از تمایل شرکت های کره جنوبی برای ساخت نیروگاه های برقابی، تجدیدپذیر و حرارتی در ایران با تاکید بر انتقال فناوری و تامین مالی (فاینانس) خبر داده بود.

در برنامه ششم توسعه ساخت 26 هزارمگاوات نیروگاه جدید برنامه ریزی شده است که 16هزار مگاوات آن با تبدیل نیروگاه های گازی موجود به سیکل ترکیبی، سه هزار مگاوات آن ساخت نیروگاه های تولید پراکنده، DG (نیروگاه تولید پراکنده) و CHP (تولید همزمان برق و حرارت) و پنج هزار مگاوات دیگر آن نیروگاه های تجدیدپذیربادی و فوتوولتائیک (خورشیدی) خواهد بود.

ظرفیت اسمی نصب شده نیروگاهی ایران در یک دهه گذشته دو برابر شده است. کشورمان اکنون از نظر ظرفیت نیروگاهی رتبه نخست منطقه خاورمیانه و رتبه چهاردهم جهان را دارد.
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار