کد خبر: ۵۰۸۰
تاریخ انتشار : ۰۸:۲۹ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۳
تقوایی ساخت و خودکفایی در زمینه سیستم‌های تحریک ژنراتور، کنترل و اتوماسیون نیروگاه‌های برق آبی نیز از دیگر اقداماتی دانست که با حمایت ستاد اجرایی شده است.

به گزارش "برق نيوز" دکتر سیدمسعود تقوایی با اشاره به پتانسیل مطلوب و مناسب انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور، افزود: صنعت آب یکی از صنایع مهم و محوری در کشور است و تولید انرژی از آب به عنوان منبع تجدید پذیر و پاک دارای مزایای بسیاری است. علاوه بر احداث سد به منظور استفاده از انرژی آب‌های روان، از انرژی موجود در امواج و دریاها نیز می‌توان در تولید انرژی بهره گرفت.

 

مدیر کار گروه آب ستاد توسعه فناوری‌ انرژی‌های نو استفاده از انرژی جزر و مد را نیازمند استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته دانست و اظهار داشت: هنوز در ایران در تکنولوژی و فناوری استفاده از انرژی امواج به سطحی نرسیده‌ایم که نیروگاه‌های فسیلی و آبی را کنار بگذاریم و به سمت استفاده از انرژی جزر و مد و امواج برویم اما مطالعات در این زمینه به سرعت در حال پیشرفت است.

 

وی با تاکید بر اینکه تولید انرژی در نیروگاه‌های با منبع تجدیدپذیر یک دهم نیروگاه‌های فسیلی است، خاطر نشان کرد: در این زمینه برنامه‌ریزی‌های مناسبی در ستاد انجام شده که در گام نخست اقدام به پتانسیل ‌یابی و تولید دانش فنی در این عرصه خواهد شد.

تقوایی با اشاره به اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در این زمینه یادآور شد: پروژه تعیین پتانسیل انرژی جزر و مد با ایجاد نقشه GIS کشور در ماه گذشته به پایان رسید. با این نقشه میزان تولید انرژی در دریاهای خزر، عمان و خلیج فارس مشخص شده تا در مرحله بعد با استفاده از این نقشه سرمایه گذاری برای تولید انرژی از این منابع گام برداریم.

 

وی دستیابی به سامانه‌های آب شیرین کن‌ها را از دیگر طرح‌های این ستاد نام برد و اظهار داشت: با توجه به منابع آبی که در شمال و جنوب کشور وجود دارد بحث استفاده از آب‌شیرین کن‌ها دارای اهمیت زیادی است و در نظر داریم با دستیابی به تکنولوژی‌های جدید در این زمینه این منابع آبی را در دسترس مصرف‌کنندگان صنعتی، خانگی و کشاورزی قرار دهیم.

 

مشاور مدیر عامل توانیر ساخت میکرو نیروگاه‌های آبی کمتر از 100 کیلو وات را از دیگر اقدامات ذکر کرد که با حمایت ستاد به اتمام رسیده است و اضافه کرد: این فناوری در گذشته از خارج وارد کشور می‌شد اما در حال حاضر با حمایتی که ستاد انجام داد این فناوری بومی شد.

 

تقوایی ساخت و خودکفایی در زمینه سیستم‌های تحریک ژنراتور، کنترل و اتوماسیون نیروگاه‌های برق آبی نیز از دیگر اقداماتی دانست که با حمایت ستاد اجرایی شده است و ادامه داد: اجرای این طرح به پایان رسیده و در مرحله نصب پایلوت در نیروگاه مغان است ضمن آنکه اقدام به ساخت یکی از بزرگترین آزمایشگاه‌های برق آبی کشور کردیم.

برچسب ها: برق ، نیروگاه
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار