کد خبر: ۸۱۳۳
تاریخ انتشار : ۰۹:۰۶ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۳
با همکاری محققان چهار دانشگاه صورت گرفت
محققان چهار دانشگاه صنعتی کشور موفق به ساخت دستگاه کنترل شبکه توزیع برق شدند که قادر به پردازش یک میلیون داده در ثانیه به منظور بررسی اشکالات شبکه است.

به گزارش "برق نيوز" دکتر بهزاد بقراطی از محققان این پروژه تحقیقاتی گفت: از سال 89 بنا به درخواست مرکز تحقیقات فشار قوی جهاد دانشگاهی علم و صنعت پروژه‌ای با عنوان "طراحی و ساخت دستگاه کنترل فوق سریع مجهز به پردازنده DCS " طراحی و اجرایی شد.

وی با بیان اینکه در این طرح تحقیقاتی چندین دانشگاه همکاری دارند، اظهار داشت: در این پروژه دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، شهید بهشتی و دانشگاه دامغان مشارکت داشتند.

بقراطی با تاکید بر اینکه فازهای مطالعات امکان سنجی، طراحی و ساخت این دستگاه به پایان رسیده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر دستگاه کنترل فوق سریع تجاری سازی و در صنعت کاربردی شده است.

این محقق به جزئیات این طرح اشاره کرد و در این باره توضیح داد: شرکت‌هایی چون زیمنس کنترلرهای قابل برنامه‌ریزی عرضه کرده‌اند که این کنترلرها برای فرآیندهای سایزهای میلی ثانیه در شبکه توزیع برق قابل استفاده است ولی در زمانی که نیاز به به سرعت بالاتر پردازش در این شبکه باشد این کنترلرها قادر به انجام پردازش‌های مورد نیاز نیستند.

بقراطی، ادامه داد: در این طرح تحقیقاتی کنترلرهایی با توان پردازش یک میلیون داده در ثانیه عرضه شد که این سرعت بیش از نمونه‌های خارجی است.

وی با تاکید بر اینکه این دستگاه کاربردهای نیروگاهی دارد، خاطر نشان کرد: این سیستم در آمریکا بیشتر در حوزه‌های نظامی کاربرد دارد ولی در ایران از آن برای فرآیندهای مخابراتی و کنترل سیستم‌های مخابراتی، کلیدها و رله‌های فشار قوی در شبکه توزیع برق استفاده می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه دامغان، به بیان عملکرد دستگاه کنترل فوق سریع مجهز به پردازنده DCS پرداخت و یادآور شد: زمانی که قرار است برق تولید شده در نیروگاه به شهر متصل شود لازم است تا برق از طریق کابل منتقل شود که به این کابل‌ها "خطوط انتقال" گفته می‌شود.

بقراطی اضافه کرد: برخی مواقع در خطوط انتقال مشکلاتی ایجاد می‌شود که از طریق رله‌های فشار قوی برق خروجی نیروگاه قطع می‌شود تا به کل شبکه انتقال آسیب نرسد ضمن آنکه تست این رله‌ها از طریق دستگاه کنترل فوق سریع انجام خواهد شد.

وی یادآور شد: این دستگاه با نمونه برداری از سیگنال‌های رله‌های فشار قوی اقدام به پردازش آنها در کمترین زمان خواهد کرد.

محقق طرح ساخت دستگاه فوق سریع خاطر نشان کرد: این دستگاه با ارسال داده‌های به دست آمده از پردازش، امکان بررسی حادثه ایجاد شده در شبکه توزیع برق و عکس المعل‌های رله‌ها را برای اپراتور فراهم می‌کند.

وی کاهش هزینه‌ها را از مزایای این طرح نام برد و اظهار داشت: قیمت نمونه ساخته شده این دستگاه در کشور یک سوم نمونه خارجی است ضمن آنکه کارایی این دستگاه نسبت به نمونه خارجی بیشتر است.

به گفته این عضو دانشگاه دامغان دستگاه کنترل فوق سریع مجهز به پردازنده DCS در حال حاضر در مرکز فشار قوی دانشگاه علم و صنعت کاربردی شده است.
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار