کد خبر: ۹۷۵
تاریخ انتشار : ۱۰:۲۵ - ۱۱ آبان ۱۳۹۲
پژوهشگران روشی ساده برای تولید جوهر‌هایی از جنس فسفید روی ارائه کردند که هزینه تولید پیل‌های خورشیدی کارا را کاهش می‌دهد.

پژوهشگران روشی ساده برای تولید جوهر‌هایی از جنس فسفید روی ارائه کردند که هزینه تولید پیل‌های خورشیدی کارا را کاهش می‌دهد. به گزارش "برق نیوز" به نقل از ستاد نانو، برای تولید پیل‌های خورشیدی ترکیبات مختلفی می‌توان استفاده کرد. Zn3P2 یکی از گزینه‌های اصلی برای این کار است، زیرا دارای باندگپ ۱٫۵ الکترون ولتی بوده که قادر به تبدیل طیف‌ وسیعی از طول موج‌ها به الکتریسیته است. از سوی دیگر مواد سازنده این ترکیب در طبیعت فراوان بوده و به ارزانی قابل تهیه است.

neutroninves

محققان تاکنون از نمونه‌های توده‌ای Zn3P2 برای ساخت پیل خورشیدی استفاده کرده‌اند، اما مشکل این ماده آن است که فرآیند ساخت آن نیاز به دمای بالا (۸۵۰ درجه سانتیگراد) و خلاء بالا دارد. پژوهشگران دانشگاه آلبرتا در کانادا برای اولین بار موفق شدند نانوبلورهای نیمه‌هادی فسفید روی کلوئیدی (Zn3P2) را سنتز کنند. این ترکیب بهترین گزینه برای ساخت پیل‌های خورشیدی کارا است.

«اریک لوبر» از محققان این پروژه می‌گوید: چیزی که ما ساختیم یک جوهر از جنس فسفید روی است که به راحتی می‌توان آن را روی سطوح مختلف اعمال کرد. در واقع مزیت این روش آن است که با استفاده از آن می‌توان پیل‌های خورشیدی را در مقیاس انبوه تولید کرد. از سوی دیگر هزینه تولید در این روش نسبت به روش‌های رایج نظیر اسپری کردن بسیار ارزان‌تر است.

هزینه تولید نانوذرات کلوئیدی بسیار بالاست و به فرآیندهای پیچیده‌ای نیاز دارد. اما این روش جدید بسیار ارزان و ساده است. برای شروع از محلول ۱-اکتادن و تری n اکتیل فسفین استفاده می‌شود که با هم ترکیب شده و در دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد گرم می‌شوند. در قدم بعد، دی‌متیل روی (منبع تامین کننده روی) به این محلول اضافه شده و دما به ۳۲۰ درجه سانتیگراد می‌رسد. بعد از هم‌زدن محلول به مدت چند ساعت، نانوذرات Zn3P2 تولید می‌شوند.

ساختار نانوذرات به‌ دست آمده بلوری و کروی بوده که ابعاد آن در حدود ۸ نانومتر است، این نانوذرات به خوبی پرتو خورشید را جذب می‌کنند. باند گپ نانوذرات Zn3P2 نیم الکترون ولت بیشتر از Zn3P2 توده‌ای است؛ چیزی که از آن با نام اثر محدودیت کوانتومی یاد می‌شود، البته این اثر هنوز یک فرضیه بوده و به اثبات نرسیده است.

پژوهشگران این نانوبلورها را با روش پوشش‌دهی اسپینی روی زیرلایه‌ قرار داده تا فیلمی به ضخامت ۱۶ نانومتر ایجاد شود. این فیلم عاری از نقص‌های بزرگ ساختاری بوده و می‌توان از آن به عنوان پیل خورشیدی استفاده کرد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: برق ، خورشیدی ، الکتریکی
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار